RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Michel Spingler (Scanpix/Ap)

Van Avermaet vant Paris-Tours

Sist oppdatert:
Etter et spennende sykkelritt viste belgieren seg som den sterkeste.

Paris-Tours har lenge blitt regnet som klassikeren for spurterne, men rittet er langt fra helt flatt.

Dermed var det mange som hadde både Mark Cavendish og Philippe Gilbert som favoritt før rittet som blir Kurt Asle Arvesens siste.

Med litt over 40 kilometer igjen gikk en stor gruppe av gårde fra et minsket hovedfelt. Der satt blant annet Greg Van Avermaet og Marco Marcato.

Disse to skulle spille hovedrollene på slutten, da det viste seg at bruddet gikk inn. De to rytterne angrep i bakkene på slutten, og kom inn til mål sammen.

Her var Van Avermaet smartest og raskest og kunne juble for karrierens største seier.

- Det var en tøff finale, med tre tøffe stigninger. Det var et stort brudd som kom av gårde langt fra mål, og det blir ofte komplisert. Marcato visste at jeg var raskere, og på slutten kom vi løs. Dette er en fin seier, sa en lykkelig vinner etter målgang.

- Paris-Tours er et av de rittene jeg liker mest, og dette er et fint steg i min karriere. Forhåpentligvis stopper det ikke her.

Van Avermaet blir neste sesong lagkamerat med Thor Hushovd og Philippe Gilbert, allikevel forteller han at han håper på å få sjanser også neste sesong.

Som nevnt var årets Paris-Tours det siste profesjonelle sykkelrittet til Kurt Asle Arvesen. Sky-rytteren satt lenge med i feltet, men kom seg aldri med i et brudd. Nordmannen var allikevel fornøyd med rittet.

- Det var et veldig kaotisk ritt, sier eresfjordingen til procycling.no etter rittet.

- Det var velt, og etter hvert ble det også vind. Det sprakk opp, og ble skikkelig hardkjør. Vi skulle hatt én mann til oppe i bruddet, men det vi er fornøyd. Det var et annerledes Paris-Tours. Det hele var litt spesielt, og en verdig avslutning for meg.

Slik gikk det til:
Det gikk et tidlig brudd i Paris-Tours. Der satt det syv mann, og disse var Andreas Klier, Rubens Bertogliatti, Sebastien Delfosse, David Boucher, Rony Martias, Jurgen Van Goolen og William Clarke.

Bruddet fikk en avstand på hele ti minutter, men var aldri noe skikkelig trussel for favorittene som satt trygt plassert i hovedfeltet.

Det var meldt om mye vind under rittet, og det fikk også rytterne merke. Etter hvert satt feltet opp farten, da lag forsøkte å splitte feltet i vinden.

Med 60 kilometer igjen var avstanden til bruddet 1.30, og bak prøvde blant annet Philippe Gilbert å komme seg av gårde, uten hell.

Gilbert fortsatte å angripe, noe som førte til at bruddet nesten ble hentet med litt over 50 kilometer igjen til mål. Angrepene stoppet ikke av den grunnen, og flere angrepsvillige ryttere prøvde å komme seg løs.

Det kom seg en relativt stor gruppe av gårde, som kom opp til restene av bruddet. Disse fikk fort en luke på 1.30 til et passivt hovedfelt. HTC, med kaptein og verdensmester Mark Cavendish, bestemte seg for å ta tak i feltet, og fikk også litt hjelp av FDJ og Saxo Bank.

Allikevel ble ikke avstanden noe særlig mindre, da verken HTC eller FDJ hadde nok krefter til å hente inn de sterke rytterne i bruddet. Det endte heller med at flere ryttere angrep, og dermed økte ledelsen til rytterne i front. Robbie McEwen gikk skikkelig lei av alle angrepene, og gikk opp til front av feltet og viste sin frustrasjon.

Arnaud Gerard kom seg av gårde fra de øvrige i bruddet, men da Marco Marcato satte opp farten i bakkene på slutten ble FDJ-rytteren hentet inn. Den eneste som kunne følge Marcato var Greg Van Avermaet.

De to samarbeidet godt på slutten, og dermed skulle det hele avgjøres mellom de to. Marcato tok ledelsen på den siste kilometeren, og dermed fikk Van Avermaet den perfekte posisjonen. Det dro belgieren nytte av, og vant spurten rimelig enkelt.

Resultater:
1. Greg Van Avermaet (BMC)
2. Marco Marcato (Vacansoleil-DCM) +2
3. Kasper Klostergaard (Saxo Bank-Sungard) +15
4. Ian Stannard (Team Sky) samme tid
5. Laszlo Bodrogi (Team Type 1) s.t
6. Mickaël Delage (FDJ) +22
7. Geoffroy Lequatre (RadioShack) s.t
8. Stuart O' Grady (Leopard-Trek) s.t
9. Roy Curvers (Skil-Shimano) s.t
10. Arnaud Gerard (FDJ) +26
(..)
53. Kurt Asle Arvesen (Team Sky) +1.23
72. Gabriel Rasch (Garmin-Cervélo) +2.30

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere