TOTTENHAM - FC TWENTE 4-1:

Svært mange mener at Tottenham gjorde sommerens transferkupp da de hentet Rafael van der Vaart fra Real Madrid. Og nederlenderen har ikke brukt lang tid på å stjele overskrifter.

Den offensive midtbanespilleren har lenge hatt rykte på seg for å være en urokråke, men med årene har han vist seg som en langt mer moden spiller enn det han var under tiden i Ajax.

Onsdag fikk imidlertid hjemmepublikum på White Hart Lane - under den første mesterligakampen på stadion - oppleve sin nye stjerne både på godt og vondt i løpet av 61 minutters spill.

Fikk to gule kort
Lengre fikk han nemlig ikke lov til å være på banen. Etter en i overkant tøff behandling av gjestenes Roberto Rosales fikk han nemlig sitt andre gule kort for dagen, og måtte tusle i dusjen.

Tottenham-manager Harry Redknapp stod rett ved den siste duellene og kranglet ikke på det røde kortet dommer Terje Hauge dro opp av lommen.

Før han forlot banen hadde van der Vaart rukket å både glede og frustrere de fremmøtte i London. Etter 39 minutters spill i første omgang ble Peter Crouch lagt i bakken inne i feltet, og dommer Terje Hauge pekte på straffemerket. van der Vaart tok ansvar, men skuddet ble stoppet av Twentes burvokter.

Det sto dermed målløst mellom Tottenham og Twente til pausen, men rett etter at dommeren hadde blåst i gang den siste halvdelen av kampen skulle nederlenderen i fokus ordne ledelse.

Straffer i fleng
Tom Huddlestone slo et innlegg mot Peter Crouch, og den lange rare mannen headet videre til van der Vaart. Midtbanespilleren vendte opp og banket ballen i motsatt hjørne fra 10 meter.

Like etter ble det mer Spurs-jubel, da Roman Pavlutsjenko tok over straffansvaret. Gareth Bale ble lagt felt på vei inn i 16-meteren og Hauge dømte kveldens klareste straffe. Den russiske spissen plasserte ballen iskaldt til side for Twentes sisteskanse.

Nacer Chadij reduserte for gjestene i det 56. minutt, men dette skulle likevel bli Tottenhams kveld. Med ti mann på banen fikk Tottenham sin tredje straffe for dagenda Peter Wisgerhof hadde fått ballen i albuen. Igjen var Pavlutsjenko kald fra krittmerket, og ordnet 3-1 til vertene med en iskald chip midt i mål og det hele virket klart.

Og da Gareth Bale snappet opp ballen og hamret inn 4-1 var det hele avgjort. Tottenham hadde tatt sin første trepoenger.

Ingen dommer har noensinne gitt tre straffer til ett og samme lag i én kamp i Mesterligaen tidligere. Og Terje Hauge vil nok få høre av to av dem var av det billige slaget.

- Redselsfullt av Hauge
Mens den første straffen var diskutabel kaller avisen The Independent Hauges avgjørelse ved Spurs tredje straffe for «redselsfull». Hauge så først ut til å overse Wisgerhofs hands, men fikk trolig beskjed av assistentdommeren bak målet om at han burde dømme straffe.

Harry Redknapp på sin side mener at de to første straffene var klare, men at den tredje var litt billig.

- De to første straffene var helt klare. Peter Crouch ble dratt i bakken. Ved den andre passerte Bale forsvareren slik han hadde gjort hele kvelden og ble lagt i bakken. Ved den tredje sløy ballen langt og straffen var billig, men du ser at de blir gitt, sier Redknapp til BBC.

4-1-seieren betyr uansett at Tottenham er nummer to i gruppe A med fire poeng. Inter topper med samme antall poeng, men bedre målforskjell. Italienerne slo Werder Bremen 4-0 hjemme onsdag etter tre mål av Samuel Eto'o og ett av Wesley Sneijder.

Werder Bremen og Twente har ett poeng hver.HTML EMBED