Liverpool-stjernen Virgil van Dijk (31) blir regnet som en av verdens aller ypperste forsvarsspillere.

Stopperkjempen har på mange måter fått æren for det tydelige løftet Liverpools forsvar fikk etter ankomsten hans fra Southampton i 2018.

Van Dijk lot likevel ikke muligheten gå fra seg da han nylig ble bedt om å kommentere en av sine yngre lagkamerater: Nemlig stoppermakker Jurrïen Timber (21) på Nederlands landslag.

Les også: Skiskytter­stjerne forsvant plutselig. Funnet i live etter et døgn

Selv brukte Liverpools kraftstopper en del tid på å etablere seg på europeisk toppnivå, blant annet etter å ha spilt under Ronny Deilas ledelse i skotske Celtic.

– Fortsatt mye potensial

– Jeg var selvfølgelig ikke på langt nær så langt fremme som ham i samme alder. Jeg har bare ros å komme med om ham. Og han har fortsatt så mye potensial, og det er bare positivt, uttalte Virgil van Dijk om Timber, gjengitt av blant andre De Telegraaf.

Den unge Nederland-stopperen har tatt Eredivisie med storm siden han spilte seg til fast plass i Ajax i løpet av sesongen 2020-21.

Les også: Superstjernen ble arrestert. Grunnen sjokkerer sykkelverdenen

Og etter debuten for A-landslaget i fjor, er Timber etter hvert blitt mer eller mindre fast inventar også der, som en av to andre midtstoppere ved siden av Liverpools rutinerte forsvarsklippe.

– Forhåpentlig kan han forsette å vise det samme og utvikle seg videre. Da tror jeg det går bra med ham, tilføyer Virgil van Dijk.

Rykter om United

Jurrïen Timber ble blant annet koblet til Manchester United i sommerens overgangsvindu. Den tidligere treneren hans i Ajax, Erik ten Hag, tiltrådte i managerjobben på Old Trafford før sesongen.

Ten Hag hentet både Lisandro Martínez (24), en annen midtstopper fra Ajax, og vingstjernen Antony (22), fra det nederlandske mesterlaget i løpet av sommeren.

Les også: Norge-stjernen reagerer kraftig: – Irriterer meg noe inn i h******

For Timbers del falt valget isteden på å forlenge kontrakten med storlaget fra Amsterdam i august.

21-åringen fra Utrecht erkjente at han var usikker på om han kunne la sjansen til å spille Champions League-fotball med Ajax glippe. Timber falt til slutt ned på et valg om å bli i Ajax, og pekte på at et klubbskifte foran vinterens fotball-VM ikke var ideelt.

PS: Både Jurrïen Timber og Virgil van Djik spiller fra start når Nederland tar imot naborival Belgia til dyst på Johan Cruijff Arena i Amsterdam søndag.