ZEIST, NEDERLAND (Nettavisen): Van Dijk møtte pressen alene på Nederlands mektige treningsanlegg mandag, mens trener Louis van Gaal stilte via videolink etter å ha skadet hoften som følge av en sykkelvelt.

Et titalls nederlandske og internasjonale journalister og TV-stasjoner var på plass på KNVB Campus, som ligger en knapp time unna kamparenaen i Rotterdam, før den avgjørende gruppespillkampen i gruppe G.

Nederlenderne har satt seg selv i en noe mer vanskelig situasjon etter å ha rotet bort en 2-0-ledelse mot Montenegro lørdag, og kan i ytterste konsekvens ende på tredjeplass i gruppen.

- Savner Haaland

Liverpools stjernestopper Virgil van Dijk slipper imidlertid å forsvare seg mot Erling Braut Haaland tirsdag, som både scoret Norges mål og skapte det meste av farligheter under oppgjøret på Ullevaal.

Les også: Drama for van Gaal før Norge-kampen

På Nettavisens spørsmål om hva 30-åringen anser å være Norges største styrker og svakheter, trekker Liverpool-stjernen blant annet frem fraværet av Haaland.

- Jeg synes Norge er et godt lag som helhet. De vil kjempe gjennom hele kampen og aldri gi opp uansett resultat. De har individuell kvalitet, men de savner Haaland. Det er et stort savn for dem, forteller han.

Den nederlandske superstjernen legger imidlertid til at Norge fortsatt har spillere som kan gi dem kamp.

- De har spillere som kan stå frem, de har spillere som kan utgjøre en forskjell, men deres største styrke er som sagt at de aldri gir opp. Det må vi klare å matche, sier van Dijk.

Les også: Van Gaal slaktes: –⁠ La oss være ærlige

Se Video: Van Dijk har også møtt Haaland da nordmannen spilte for Red Bull Salzburg, men var ordknapp om jærbuen da Nettavisen pratet med ham etter kampen den gang:

- Dere snakker ikke om det

Også van Gaal biter seg merke i Haalands fravær og er klar på at Oranjes kampplan endrer seg som følge av at Norge mangler oksen fra Jæren.

Han trekker overfor Nettavisen først frem Mohamed Elyounoussi, Martin Ødegaard, Kristian Thorstvedt og Alexander Sørloth som spillere å se opp for tirsdag, men er klar på at de er glade de slipper å møte Halaand.

- Min inngang er annerledes. Haaland har kvaliteter som er eksepsjonelle, forteller han, og sender samtidig et stikk tilbake.

- Men vi har også spillere som er ute. Dere snakker ikke om det. Så kanskje jeg må spørre deg om hvordan Solbakken sin inngang til kampen er, sier van Gaal smilende.

Trenerveteranen er ventet å måtte lede laget i rullestol tirsdag etter hofteskaden han har fått seg.

Det blir nå undersøkt heismuligheter på De Kuip i Rotterdam, slik at han får beveget seg ned til trenerbenken.

- Jeg har en klar hjerne, så jeg kan tenke. Jeg er alltid positiv. Dere trenger ikke å bekymre dere, sier 70-åringen på spørsmål fra NRK.

Les også: Norge-nedturen vekker oppsikt: - Alle er sjokkerte

- Nest beste laget i gruppen

Den nederlandske landslagssjefen er imidlertid ærlig på at selv om Haaland er ute av den norske troppen, så har en spiller som Sørloth andre kvaliteter som de må være oppmerksomme på.

Den tidligere Manchester United-manageren virker å vente seg tøff motstand når Solbakkens menn møter dem i Rotterdam tirsdag kveld.

Van Gaal mener også at Norge er deres tøffeste motstander i VM-kvalifiseringsgruppen.

- Som lag er Norge det beste laget (i gruppen) med unntak av det nederlandske laget, sier veteranen med et smil.