ULLEVAAL STADION (Nettavisen): «På amatøraktig vis ga det nederlandske landslaget vekk en komfortabel 2–0-ledelse», skriver den nederlandske avisen Algemeen Dagblad.

Nederland hadde nemlig VM-plassen i sin hule hånd med en tomålsledelse ti minutter før slutt, men Montenegro slo tilbake og sikret poengdeling.

Dermed har ikke nederlenderne råd til å tape for Norge når Ståle Solbakkens menn kommer på besøk på tirsdag.

- Vi lever. Jeg er fortsatt irritert på at vi ikke scorer i annenomgang. Men vi må vinne sannsynligvis og det endrer jo ikke dette, men belønningen kan bli bedre, skriver landslagssjef Ståle Solbakken i en SMS til Nettavisen, kun minutter etter at Montenegro sikret 2-2 mot Nederland.

Les også: Montenegro ødela for Nederland - tente Norges VM-håp

Nederland-legende reagerer

Etter kampen er tidligere Nederland-stjerne Rafael van der Vaart ikke fornøyd med Van Gaal, som han mener tabbet seg ut mot Montenegro.

- La oss være ærlige, måten Van Gaal byttet spillere på ... han trodde vi allerede hadde kvalifisert oss på det tidspunktet.

Trolig sikter Van der Vaart blant annet til valgene om å bytte ut midtbanestjernene Georginio Wijnaldum og Frenkie de Jong på stillingen 2-0.

Etter kampen sier Van Gaal følgende om byttene:

- Selvfølgelig, det er min feil, sier Van Gaal.

Den tidligere Manchester United-manageren forteller imidlertid at De Jong ble byttet ut på grunn av problemer med en ankel.

Les også: Solbakken røper at han vurderte å ta grep før pause

Van Dijk: - Jeg er sint

Forsvarssjef Virgil van Dijk er naturligvis svært skuffet etter kollapsen.

- Selvfølgelig er jeg sint. Vi burde ha kvalifisert oss for VM i kveld. Nå må vi prøve å gjøre det igjen på tirsdag, på en tom stadion, sier Van Dijk etter kampen.

Også Barcelona-stjerne Memphis Depay er kraftig irritert.

- Dette er en stor smell. Vi ga det bort på ti minutter. Det er superdumt, sier Depay.

Før siste runde på tirsdag har både Nederland, Norge og Tyrkia mulighet til å kvalifisere seg til VM.

Norge skal som kjent på besøk til Rotterdam, mens tyrkerne skal ta turen til Montenegro.