Gå til sidens hovedinnhold

Van Gaal tilbake i Ajax

Louis van Gaal er tilbake i Ajax, åtte år etter at han førte klubben til triumf i Champions League. Nå blir han teknisk direktør i amsterdamklubben.

Louis van Gaal kom første gang til Ajax i 1987. I 1991 ble han hovedtrener i klubben og førte dem til seier i UEFA-cupen året etter. Hans største triumf fikk han da han ledet laget til seier i Champions League i 1995.

Ingen suksess

I 1997 forsvant han til Barcelona, men ga seg etter tre sesonger i sjefsstolen på Nou Camp. Etter oppholdet i den katalanske storheten, ble han landslagstrener for Nederland, men heller ikke her ble det suksess.

Han fikk en ny sjanse i Barca forrige sesong, men heller ikke denne gangen klarte han å løfte dem opp på siden av Real Madrid. Dermed fikk han sparken igjen.

Nå er ringen sluttet og han er tilbake i Ajax. Han ble torsdag ansatt som teknisk direktør i Ajax. Han etterfølger Leo Beenhakker som forsvant til mexicanske America i juni.

Siste jobb

Han vil fungere som et bindeledd mellom direktør Arie van Eijden, trener Ronald Koeman og leder for klubbens ungdomsakademi Danny Blind og Koeman er temmelig sikker på at han blir værende i Amsterdam.

- Jeg er ganske sikker på at denne jobben blir hans siste. Han har sagt farvel til trenerkarrieren sin, sier Koeman.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley