CHELSEA – ARSENAL 1-2:

Chelsea har vært bunnsolide i forsvar denne sesongen, og før søndagens oppgjør mot Arsenal på Stamford Bridge hadde ikke blåtrøyene sluppet inn et eneste mål i andreomgang – på over 9,5 timer.

Det skulle imidlertid forandre seg i løpet av tre korte minutter. Et selvmål av Johan Djourou sendte hjemmelaget i føringen før pause, men etter hvilen slo Robin van Persie nådeløst tilbake.

I det 59. minutt utnyttet han en svak klarering fra Chelsea-forsvaret, og klistret ballen opp i krysset. Reprisen viste at Arsenal-spissen nok var i offside, men målet ble godkjent.

Bare tre minutter senere var samme mann på farten igjen. Emmanuel Adebayor vant en luftduell og headet ned til Van Persie, som banket inn ledermålet.

Etter 1-2-scoringen klarte aldri Chelsea å kjempe seg tilbake i kampen, og dermed måtte de konstantere sitt andre hjemmetap for sesongen.

Søndagens resultat betyr at Arsenal nå er oppe på en fjerdeplass med 26 poeng, bare to bak Manchester United på tredje.

Chelsea på sin side beholder serieledelsen til tross for tapet, men Liverpool har en glimrende mulighet til å overta teten, om de slår West Ham på Anfield mandag.

Meld deg på: Managerleague-sesongen starter nå

Skryter av innsatsen
Etter kampen var tomålsscorer Van Persie mest opptatt av å rose lagkameratene. Spissen mener at søndagens seier først og fremst kom på grunn av glimrende innsats fra alle Arsenal-spillerne.

- Dette var stort. I løpet av de siste 20 minuttene viste vi stor moral og disiplin. Hele laget fortjener æren for denne seieren, sier nederlenderen til Sky Sports.

- Dette er ikke bare min dag, det er vår dag. Jeg scoret riktignok begge målene, men det betyr ikke så mye. Det var hele laget som gjorde dette mulig, fortsetter han.

Også Arsenal-manager Arsène Wenger var i godt humør etter den viktige seieren. Han påpeker likevel at laget fortsatt har et stykke igjen, før de spiller opp mot sitt aller beste.

- Dette var en fantastisk seier for laget vårt. Vi har hatt et par dårlige kamper i serien den siste tiden, og da de tok ledelsen ble moralen vår testet, sier franskmannen.

- I dag var vi mye bedre enn på lenge, men vi er fortsatt et stykke bak teten. Men dette gir oss troen på at vi kan klare det. Nå har vi slått både Manchester United og Chelsea, sier Wenger.

(saken fortsetter under bildet)

Selvmål av Djourou
Begge lag åpnet kampen i et forrykende tempo, og vartet til tider opp med glimrende angrepsspill. Målsjansene lot heller ikke vente på seg. Både Arsenals Francesc Fabregas og Chelseas John Terry fikk gode muligheter til sende sitt respektive lag i føringen, men godt keeperspill av Peter Cech og Manuel Almunia holdt avslutningene på riktig side av stengene.

Nevnte Almunia skulle imidlertid ikke opprettholde den gode standarden. Etter en halvtimes spill satte han i gang spillet på elendig vis etter en corner, og Chelsea snappet enkelt opp ballen. Kula ble slått hardt inn fra høyresiden, og midtstopper Johan Djourou var uheldig og satte ballen i eget mål. Chelsea var i rute.

Like etter var Nicolas Anelka på farten. Deco fant franskmannen med et gjennomspill, men pasningen var litt upresis, og Arsenal fikk så vidt klarert. Dermed sto 1-0 seg til pause.

Dobbel av Van Persie
Etter hvilen var det duket for Robin van Persie-show. I det 59. minutt utnyttet nederlenderen en svak klarering av Chelsea-forsvaret, og banket ballen opp i hjørnet bak Peter Cech i vertenes mål. TV-bildene viste imidlertid at nederlenderen var i offside, og at målet burde ha vært annullert.

Tre minutter senere smalt det igjen. Arsenal fikk frispark noen meter inn på Chelseas banehalvdel, og Francesc Fabregas slo en lang ball opp mot Emmanuel Adebayor. Togoleseren vant luftduellen, og headet ned til Van Persie. Spissen vridde seg og dunket sitt andre mål kontant i nettet.

Nå så det ut til at mye av luften hadde gått ut av hjemmelaget, samtidig som Arsenal forvarte seg meget bra. Både Gaël Clichy på venstrebacken, og Bacary Sagna på høyrebacken var i det umulige hjørnet.

Dermed endte kampen 2-1 til gjestene, som nå bare er sju poeng bak nettopp Chelsea på tabellen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).