RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Van Persie må opereres

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Dermed kan selv ikke «morkakelegen» forhindre månedsvis på sidelinjen.

Ankelskaden til Robin van Persie har vist seg å være så komplisert som de aller første rapportene tydet på etter landskampen mot Italia i midten av november.

Nederlenderen håpet imidlertid på det beste og tok turen dit så mange av kollegene hans i Liverpool og Chelsea har gjort den siste tiden: Til morkakelegen Marian Kovacevic i Serbia.

Den turen kunne trolig Van Persie spart seg for.

- Hadde jeg visst det jeg vet nå den gangen, hadde jeg latt meg operere umiddelbart. Jeg har blitt styrt i feil retning, sier Arsenal-spilleren i en uttalelse på klubbens hjemmeside.

Ute i fire-fem måneder
Nye undersøkelser viser nemlig at Van Persie har pådratt seg omfattende skader på leddbåndet i ankelen. 26-åringen må derfor legge seg under kniven i Amsterdam i neste uke. Trolig er han ikke tilbake igjen før det har gått fem måneder.

Det samsvarer godt med prognosen som ble stilt etter den ulykksalige duellen med Giorgio Chiellini, mens kontrameldingen om seks ukers skadefravær altså viste seg å være feil.

Van Persie angrer likevel ikke på at han tok svippturen til Serbia.

- Når det kommer til avrevne muskler og dels avrevne leddbånd, har hun (Kovacevic) hatt suksess med behandlingen av en rekke spillere. Flere Liverpool- og Chelsea-spillere har nytt godt av hennes behandling. De returnerte på fotballbanen på rekordtid.

- Jeg hadde en fantastisk periode for Arsenal og den første diagnosen fortalte meg at jeg ville være ute i seks uker. Jeg ønsket å korte ned perioden til tre eller fire uker. Men leddbåndene i ankelen min var revet av. Derfor hadde ikke behandlingen i Serbia noen mulighet til å bli vellykket, sier Van Persie.

Skader foran og bak
Ettersom Nicklas Bendtner er ute med lyskeskade, må manager Arsène Wenger stole på Eduardo når Chelsea ankommer The Emirates Stadium søndag. Andrej Arshavin, Tomas Rosicky, Cesc Fàbregras, Samir Nasri og Theo Walcott alle er friske og raske. Franskmannen bør således kunne fronte et slagkraftig, offensivt mannskap mot Chelsea likevel.

Med tanke på Van Persies spill i begynnelsen av sesongen, må det likevel være et tungt slag å unnvære toppscoreren til vårparten. Nederlenderen scoret åtte mål på 15 kamper i alle turneringen før han skadet seg under landslagsoppdrag.

Også defensivt sliter London-klubben. Gaël Clichy og William Gallas rekker neppe Chelsea-kampen, mens Kieran Gibbs har pådratt seg beinbrudd.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere