*Nettavisen* Sport.

Van Persie reddet Arsenals gulldrøm

Foto: Sang Tan (AP)

Én av elleve Arsenal-spillere visste hvor målet sto. Det var nok til tre poeng.

12.02.11 19:50

ARSENAL - WOLVERHAMPTON 2-0:

Sist helg sto Wolverhampton for rundens skrell, da bunnlaget ga Manchester United deres første tap for sesongen med 2-1-seieren over topplaget på eget gress.

Lørdag var ulvene tilbake i hverdagen, da laget gjestet titteljagende Arsenal på Emirates Stadium.

Avhengig av seier
Etter Manchester Uniteds 2-1-seier over Manchester City tidligere på dagen, var vertene avhengig av tre poeng for ikke å miste kontakten med de røde djevlene på toppen av Premier Legue-tabellen.

Men mot Wolves så det ut til at bare én mann var klar over den situasjonen.

For mens lagkameratene bommet på sjanse etter sjanse mot den sjanseløse motstanderen, var Robin van Persie iskald foran mål - ved to anledninger.

Først etter et kvarters spill, da nederlenderen fikk stå helt alene foran mål og banke ballen inn bak Wolves-keeper Wayne Hennessey.

Sjansesløsing
Deretter forløp omgangen seg med Arsenal-muligheter av de sjeldne, uten at verken Andrej Arshavin, Theo Walcott eller Cesc Fábregas klarte å sende ballen over målstreken.

På overtid i første omgang fikk også Robin van Persie en mulighet til å lage sitt andre mål for dagen, men Hennessey - som altså hadde vært i aksjon ved mange tilfeller tidligere i omgangen - sto igjen i veien for Arsenal, denne gangen med en god benparade.

Og i andre omgang fortsatte stormløpet mot Wolves' mål, fortsatt uten tellende resultater.

Theo Walcott bommet foran åpent mål på fem meter, Hennessey måtte redde unna for sitt eget forsvars paniske avklaringer, og det var i det hele tatt utrolig at Arsenal ikke ledet med mer enn ett mål.

Ti ligamål
Men drøyt ti minutter ut i omgangen var altså van Persie på plass igjen, og på innlegg fra Walcott satte nederlenderen trygt inn sin tiende ligascoring for sesongen.

Derfra og inn hadde vertene full kontroll, uten at laget ikke klarte å omsette flere store muligheter til scoring.

På overtid i andre omgang fikk gjestene sin første mulighet i kampen, da innbytter Sylvan Ebanks-Blake fikk muligheten fra god skuddposisjon. 24-åringen var imidlertid ikke bedre enn Arsenals stjernegalleri, og banket ballen over buret.

Dermed tok Arsenal en verdifull trepoenger mot bunnlaget, og gir fortsatt ikke opp i kampen om ligagullet.

Opp til serieleder Manchester United skiller det fire poeng - den samme avstanden som det er ned til Manchester City på tredjeplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.