RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Afp/Scanpix

Van Persie slipper unna straff

Sist oppdatert:
Det kvalifiserte ikke til rødt kort, mener dommer Howard Webb.

Det var i oppgjøret mellom Newcastle og Manchester United i helgen at sistnevnte lags Robin van Persie kom i fokus.

Mot slutten av kampen gikk Newcastles Yohan Cabaye i bakken etter at nederlenderen slengte en arm i ansiktet på franskmannen. Episoden fikk Newcastle-manager Alan Pardew til å rase etter kampen og den tidligere midtbanemannen mente at det engelske fotballforbundet måtte se nærmere på situasjonen.

- Han så på Yohan og ga ham deretter en albue i ansiktet. Dette må FA se på. Yohan går ikke i bakken uten videre, sa Pardew.

Det engelske fotballforbundet har nå vurdert episoden, og kommet fram til at det ikke er grunn til å straffe Robin van Persie for det som skjedde, skriver Sky Sports.

Bakgrunnen for at FA ikke har valgt å forfølge saken, er at dommer Howard Webb nå har sett situasjonen på video, og mener den ikke kvalifiserte til rødt kort.

Newcastles Cheick Tiote, som angivelig stemplet United Tom Cleverley i samme kamp, vil heller ikke få straff, opplyser FA mandag.

I møtet mellom Liverpool og Stoke var det gjestenes Robert Huth som sto for en av de mer omdiskuterte episodene.

Den tyske stopperen satte knottene i brystet på Liverpools Luis Suarez etter en duell.

Dommer Lee Mason hevder imidlertid at han så situasjonen, og dermed kan ikke FA gjøre noe i ettertid, skriver Sky Sports.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere