Vandaler ødela Brå-statuen

Foto: Scanpix

For tredje gang har vandaler ramponert statuen av skiløperen Oddvar Brå. Denne gangen er en ski, en fot og den ene staven brukket av.

09.03.04 16:07

Pøbler har ødelagt statuen av Oddvar Brå på Korsvegen i Melhus så kraftig at statuen må sendes tilbake til støperiet for å bli reparert.

Statuen ble satt opp på skistadion på Korsvegen for 4 år siden.

Oddvar Brå lar det ikke gå inn på seg personlig at "Brå-statuen" på Hølonda er ødelagt, men innrømmer overfor Trønderbladet at han synes det er trist at folk ikke kan la ting være i fred.

Førstkommende lørdag feirer Sør-Trøndelag Skikrets 100-års jubileum. Brå skal selv være med på feiringen, som blant annet omfatter en rundtur på Hølonda.

Men det lar seg neppe gjøre å få reparert statuen til jubileet. Svein Unsgård er skipatriot, sveiser og metallarbeider og har reparert statuen to ganger tidligere.

- Statuen har omfattende skader, og jeg tviler på at den kan settes i stand til lørdag, sier han til avisa. Selv lurer han på om det er vits i å reparere statuen, så lenge den ikke får ny plassering. Unsgård mener den burde plasseres langt fra Eid skole, helst oppe på en to meter høy sokkel. Så kanskje den får stå i fred, melder NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag