Alberto Contador var den store favoritten da man gikk inn i touren, men allerede på den første etappen tapte spanjolen tid til sine konkurrenter.

Sammen med Samuel Sanchez, var Contador taperen etter veltene på den første etappen. Selv om han kom inn sammen med Andy Schleck og Bradley Wiggins, fikk ikke spanjolen samme tid som disse to, da disse hadde falt innen de tre siste kilometerne.

Tapte mye
Tidsavstanden ble tilslutt 1.14 til de fleste av de andre favorittene, og 1.17 til Cadel Evans som ble nummer to. Dermed fikk fjorårsvinneren alt annet enn en god start på årets Tour.

- Det var en vanskelig dag, sa Contador til pressen etter målgang.

Fikk du ikke med deg etappen? Fortvil ikke! Alt du trenger å vite om den finner du her.

Og her kan du se store bilder fra etappen.

Nervøst
- Det var mye spenning og vi prøvde å sitte langt fremme. Men da velten oppsto satt jeg feil i feltet. Veien var ikke veldig bred, og det var mange ryttere.

Velten oppstod da en Astana-rytter kjørte inn i en tilskuer.

- Jeg var nesten i teten (da velten oppstod), men andre ryttere falt foran meg, og selv om jeg klarte å stoppe i tide, måtte jeg gå over dem. Når vi fikk begynt igjen hadde gruppen foran fått en god luke. I starten hadde jeg bare hjelp av en lagkamerat, og så kom en annen, men vi mistet en del tid, fortsatte Contador.

- Må se fremover
Men selv om det ble en del tid i sekken, holder Contador seg rolig inntil videre.

- Det er sykling. Rittet fortsetter, og jeg må bare se fremover mot resten av rittet. I dag var det jeg som var uheldig, i morgen kan det være noen andre. Jeg kommer til å holde meg optimistisk og motivert, det er det viktigste. Dessverre blir ritt tapt eller vunnet med 1.15 i dagens sykling. Og tiden jeg har tapt på mine konkurrenter vil bli vanskelig å ta igjen.

Også under fjorårets Tour de France tapte Contador tid til Andy Schleck i starten. På brosteinsetappen, som Hushovd vant, kom den daværende Astana-rytteren inn 1.13 bak lillebror Schleck.

På den tiden hadde han imidlertid tjent 30 sekunder på prologen i Rotterdam. Det har han ikke i år, og faktisk vil Saxo Bank-ryttere trolig tape ytterligere på søndagens lagtempo.

Les også: Spår mer trøbbel for Contador

Den følger du selvfølgelig LIVE på procycling.no fra første tråkk.

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (3. juli) :

Sist gang det ble kjørt lagtempo i Tour de France var i 2009. Hvilket lag vant da?

1) Liquigas - 2) Astana - 3) Saxo Bank

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: Signert Team Sky-trøye fra Edvald Boasson Hagen

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.