*Nettavisen* Sport.

Vanskelig for skadet Moan

Foto: (FOTO: AP/SCANPIX)

Magnus Moan falt og skadet seg i lørdagens kombinerte hopprenn og har et vanskelig utgangspunkt foran langrennet.

30.12.06 14:13

Det var etter førstehoppet på 118,5 meter at den norske verdenscuplederen fikk problemer. Han landet støtt og satte et greit nedslag, men fikk en vridning i den venstre ankelen i utkjøringen og gikk i bakken på sletta. Samtidig fikk han en strekk i høyrebeinet.

Langt bak
Moan stilte likevel i andre omgang i hopprennet, men var tydelig hemmet og landet på 111,5 meter. Dermed ble han nummer 28 i hopprennet og har hele to minutter og 13 sekunder å ta inn på lederen Anssi Koivuranta i løypa. Moan har også mange andre gode langrennsløperen foran seg,

Han gir seg imidlertid ikke uten kamp.

- Magnus fikk en strekk i det høyre kneet, men stiller til start i langrennet. Akkurat nå får han behandling, opplyser kombinertlandslagets pressetalsmann Tom Dahl Frøshaug til Nettavisen.

Tande Norges håp
Det ble for øvrig ingen god dag for de norske kombinertløperne i Ruhpolding. Espen Rian er bestemann på femteplass etter hopprennet. Men Rian har sin klare styrke i bakken, og vil få problemer med å forsvare en plassering blant de ti beste.

Dermed ligger Petter Tande an til å bli beste nordmann. Tande hoppet godt i første omgang, men slo kraftig av i andre. Han er nummer ni og går ut 53 sekunder bak lederen.

Også Håvard Klemetsen er kvalifisert for langrennet som starter kl. 14.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.