RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vanskelig for Vålerenga

Foto: Morten Holm (EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Runar Normann tente håpet om avansement da han scoret i sin første kamp i Vålerenga-trøyen. Det blir likevel tøft for Oslo-laget å slå ut Newcastle etter 1-1 på Ullevaal torsdag kveld.

- Jeg hoppet så høyt at jeg nesten kom ned med snø på hodet, gliste debutanten Runar Normann etter å ha headet inn Vålerengas utligning ni minutter ut i andre omgang.

Normann, som i fjor vår skapte store overskrifter da han stakk fra Brann i protest etter å ha blitt satt på benken, ble Kjetil Rekdals joker i torsdagens kamp. Men det var så vidt Harstad-karen rakk kampen.

Vond rygg
Normann har slitt med en ryggskade den siste tiden, og det var lenge usikkert om han kunne spille oppgjøret. Det var også ryggskaden gjorde at han måtte byttes ut mot slutten.

- Nå er jeg helt stiv i ryggen. I morgen klarer jeg sikkert ikke stå opp av sengen en gang, sier Normann til TV 2 Nettavisen. Flankespilleren tror hans nye klubb har en liten mulighet til avansement.

- Vi må gå ut og spille over evne, mener han.

Arrogant
Det var på forhånd forventet at Newcastle ville ta en smule lett på oppgaven som ventet på Ullevaal, noe som ble bekreftet da gjestenes startellever ble presentert. Småarrogante engelskmenn lot superstjernene Alan Shearer, Kerion Dyer og Laurent Robert starte på benken.

Gjestene var likevel det klart beste laget før hvilen, og det var fullt fortjent da Craig Bellamy sendte The Magpies i ledelsen med en volley i det 38. minutt.

Etter pause var det et helt nytt VIF-lag som kom på banen. Respekten for feterte stjerner lå igjen i garderoben, og et offensivt Vålerenga tok Newcastle på sengen. Ni minutter ut i omgangen headet Runar Normann David Brockens innlegg vakkert i mål bak Shay Given.

Etter scoringen fortsatte Oslo-laget å produsere sjanser, og det hadde ikke vært ufortjent om VIF hadde stukket av med seieren. Kampen endte imidlertid 1-1, og Vålerenga får det vanskelig med tanke på avansement på St. James' Park om én uke.

Skuffet Robson
Newcastle-manager Bobby Robson virket etter kampen overrasket over vertenes innsats.

- Kanskje dette resultatet kan få spillerne mine til å innse at det ikke er en enkel kamp. Jeg reiser skuffet hjem, for jeg må innrømme at jeg trodde vi skulle vinne. Jeg vil likevel si at vi ikke undervurderte dem, vi vet at de har en stor og sterk stall, sier Robson, som hadde denne forklaringen på at superspissen Alan Shearer ble sittende på benken:

- Vi tenker på søndagens kamp også. Jeg tror ikke Shearer hadde hindret VIF i å spille en god andre omgang uansett.

Vi kommer tilbake med flere reaksjoner og mer om kampen.

TV 2 Nettavisen fulgte kampen:
90 min: Ingen stor kamp, men etter en frisk andre omgang reiser Vålerenga til Newcastle med et håp om avansement.

80 min: Kampen har jevnet seg ut etter VIFs utligning. Begge lag har hatt et par sjanser, men Newcastle virker fornøyd med 1-1.

62 min: Flere store sjanser til hjemmelaget. Newcastle er stresset i eget forsvar, og det ligger et VIF-mål i luften.

59 min: David Hanssen drar seg fri og skyter hardt like til side for mål. Det er et helt annet VIF-lag i andre omgang.

54 min: Runar Normann headet inn Vålerengas utligning etter innlegg fra David Brocken! Den omdiskuterte spilleren har tent VIFs håp om avansement.

51 min: Vålerenga har åpnet andre omgang bra, og kommet til et par brukbare avslutninger.

45 min: Newcastle leder fortjent til pause. Vertene må heve seg betraktelig hvis drømmen om avansement i UEFA-cupen skal holdes i live.

39. min: Craig Bellamy får stå helt alene i feltet, og setter ballen via stolpen i mål. Ledelsen kommer etter at gjestene har tatt over det meste av spillet.

30 min: Newcastle har etter hvert tilrevet seg et lite overtak, etter at de første 20 minuttene var jevnspilte. Lagene har hatt hver sin farlig sjanse.

24 min: Tom Henning Hovi blir erstatter av Tommy Edvardsen. Hovi måtte forlate banen tidlig i kampen etter å ha stoppet et knallhardt Newcastle-frispark med hodet.

8. min: Freddy dos Santos skyter knallhardt mot lengste hjørne, men Shay Given får slått ballen unna.

1 min: Kampen på Ullevaal er i gang. Gjestene stiller overraskende uten storscorer Alan Shearer fra start.

Følg UEFA-cupen direkte

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere