RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vant 1,4 millioner

Foto: Paul Weaver
Sist oppdatert:
Jan-Olav Sjåvik endte på tredjeplass i en av Europas største pokerturneringer.

Nok en gang måtte Jan-Olav Sjåvik ta til takke med tredjeplass i en av Europas største pokerturneringer. Under EM i London tidligere i høst fikk han 2,1 millioner for tredjeplassen. Denne gang ble belønningen 1,4 millioner kroner.

Ingen grunn til å deppe, med andre ord.

- Ganske fornøyd
- Alt i alt er jeg ganske fornøyd. Jeg gjorde en ganske irriterende tabbe da jeg bød med AK og det lå JJ888 i bordet, men ellers er jeg ganske godt fornøyd, sier Sjåvik til Nettavisen.

Han har denne høsten for alvor vist at han er en av Europas aller beste spillere. Turneringen i Amsterdam er en av de største i Europa, og den største utenfor European Poker Tour.

- Det er klart det er moro. Jeg spilte nesten ingen turneringer i Europa i fjor, da spilte jeg vel bare to EPT-er. Jeg fant ut i år at jeg ikke kunne la disse turneringene gå fra meg, smiler Sjåvik.

Resultatene taler for seg.

Godt syn
1,4 millioner kommer også godt med, selv om Sjåvik ikke så noen grunn til å hoppe i taket over premien.

- Jeg var ganske bra fornøyd med den finansielle situasjonen etter London. Dette kommer som en bonus, konstaterer pokerstjernen nøkternt.

Det kunne blitt enda mer, om ikke britiske J. J. Hazan hadde gjort et godt syn da Sjåvik gikk all-in.

Med hånden 8-9 i ruter så Sjåvik floppen 8-K-4, og satset resten av sjetongene på åtterparet. Etter litt betenkningstid synet Hazan med hånden 10-8. Nordmannen fikk ingen hjelp av de to siste felleskortene, og måtte dermed si takk for seg.

Kampen om førstepremien på 5,6 millioner kroner endte i tyskeren Alex Jalali Abadis favør. J.J. Hazan fikk 2,8 millioner kroner for andreplassen.

Europatoppen
Men uansett er det nok Sjåvik de fleste snakker om i etterkant av turneringen. Den tidligere europamesteren viser gang på gang at han tilhører toppsjiktet i europeisk poker.

- Jeg har vel egentlig vist resultater jevnt og trutt i mange år, men det siste året har vært eksepsjonelt. En del av de tingene jeg har gjort tidligere, er det ikke så mange som er klar over. Sånn sett er det moro å slå fast at man fortsatt kan levere, sier Sjåvik til Nettavisen.

- Men det er uansett veldig vanskelig å vurdere seg selv som pokerpsiller. De fleste går nok i baret der, ler han.

Sverre Krogh SUndbø endte for øvrig på 13. plass og Andreas Hagen på 18. plass i Amsterdam. Begge ble slått ut i løpet av fredagen. Rundt 30 nordmenn deltok i turneringen.

Du kan lese mer om Sjåviks erfaringer rundt pokerbordet på hans hjemmeside, thebalrog.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere