RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vant etter drømmehopp

(FOTO: Jarl Fr. Erichsen/Scanpix)
Sist oppdatert:
Anders Bardal fikk 20 i stil da han endelig vant sitt første verdenscuprenn.

Da andreomgangen ble kansellert på grunn av økende vind kunne trønderen juble i hopptårnet. Bardal ble den 22. nordmannen som vant et verdenscuprenn. Nå har Norge 80 verdenscupseire gjennom tidene. Hele 31 av disse seirene har kommet under den nåværende treneren Mika Kojonkoski.

Stilhopper
Anders Bardal fikk til et kjempehopp på 137 meter i det utsatte rennet i Zakopane. Hoppet var i den klassen at to dommere ga trønderen 20 i stil.

Bardal har vært i ledelsen ved to tilfeller i år. Først ledet han siste rennet i hoppuka, og ble til slutt nummer to. Deretter satt han alene igjen på topp på fredag kveld da første rennet i Zakopane gikk av stabelen.

Forspilte sjanser
Da fortvilet han etter at han kastet bort en gyllen mulighet til en topp-plassering i 2. omgang. Denne gangen slapp han å gå ut på bommen da juryen bestemme seg for å avlyse 2. omgang.

Dermed ble resultatene fra første omgang stående. Det betyr at Anders Bardal vant 4,1 poeng foran verdenscuplederen Thomas Morgenstern.

Simon Amman ble nummer tre 0,8 poeng bak Morgenstern.

Anders Jacobsen er også jevn for tiden og fikk opp meget godt hopp på 136 meter, men han ble trukket på stilen og endte derfor på sjetteplass.

Tom Hilde ble nummer 7. Bjørn Einar Romøren ble nummer 14.

Les flere sportsnyheter her

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere