Gå til sidens hovedinnhold

Vant etter kjempehopp

Norge vant laghoppingen i Willingen i dag. Roar Ljøkelsøy sikret seieren med et kjempehopp på 148 meter i siste runde.

Roar Ljøkelsøy dro til med et kjempehopp på 148 meter, som aller siste hopper i aller siste runde.

Ljøkelsøy hoppet lengst av samtlige både i siste runde av andre omgang og i siste runde av første omgang. Dermed tok Norge førsteplassen, foran Finland på andreplass, etter at Janne Ahonen hoppet 142 meter i sitt sistehopp.

Norge fikk totalt 1038,1 poeng, mens Finland fikk 1018,5 poeng.

Tyskland ledet etter 1. omgang, men laget mistet seierssjansen da Alexander Herr falt i 2. omgang. Tyskerne endte på 3. plass med 999,4 poeng.

Dette er forøvrig første gangen Norge vinner laghoppingen siden vi tok gullmedalje i VM i Falun, så langt tilbake som i 1983.

Ingebrigtsen god i første
De øvrige norske hopperne presterte også jevnt over bra i dagens renn.

Tommy Ingebrigtsen presterte et meget bra første-hopp på 144 meter, men falt ned til 133 i andre omgang.

Med Sigurd Pettersen var det motsatt. Pettersen sviktet i første omgang med et hopp på bare 127 meter, men tok seg opp i andre og landet på 139.5 meter, som var det lengste av samtlige i 6.runde.

Bjørn Einar Romøren hoppet tredje best i tredje runde, med et hopp på 136 meter. Han landet på 128 meter i andre omgang, noe som var den syvende rundens beste hopp. Han førte dermed Norge til topps før den siste og avgjørende runden.

Fornøyd sjef
Sjefen selv, trener Jan Erik Aalbu, gleder seg stort over den strålende laginnsatsen i dag.

- Ja, det er litt spesielt at det er laget som vinner. Det er ekstra gledelig, og det gir oss alle den nødvendige selvtillitten foran neste helgs VM, sier Aalbu til TV 2 Nettavisen.

Landslagstreneren er selvfølgelig overbegeistret for Roar Ljøkelsøy for tiden, men han gleder seg like mye over de andres fremgang.

- Artig at Sigurd henter seg inn i dag, etter en dårlig dag i går. Og jeg er sikker på at Tommy blir skummel i VM, sier Jan Erik Aalbu.

HTML EMBED
Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget