*Nettavisen* Sport.

Vant etter rysare

Foto: STEFAN WERMUTH (Reuters)

Ryder Cup ble avgjort i den aller siste matchen.

04.10.10 16:49

Etter fire dager med strålende golf fra begge lag, ble Ryder Cup avgjort i den aller siste matchen på det nest siste hullet.

Stillingen var 13½ mot 13½ . Europas Greame McDowell måtte vinne sin kamp mot amerikanernes Hunter Mahan.

Men det røynet på. Etter å ha vært tre opp etter 11 hull begynte ting å gå amerikanerens vei. Mahan vant det 12. og det 15. og plutselig var Europa bare én opp med tre hull igjen å spille.

Men en putt som så vidt datt i på det 16. hullet gjorde at McDowell igjen var to opp, og Mahan måtte vinne de to siste hullene.

Det 17. hullet på Celtic Manor er et langt par 3 hull. McDowells utslag ble liggende helt i greenkanten, mens Mahan gikk for kort og lå fem meter i forkant av greenen.

Duffet
Det avgjørende øyeblikket kom i det Mahan «duffet» sitt andre slag, og bare dyttet den fram noen få meter.

Da McDowell så satte sin putt én meter fra hullet, måtte Mahan hulle ut. Og han gjorde et ærlig forsøk, men misset med noen små centimeter til høyre. Og Europa tok hjem Ryder Cup 14½ mot 13½.

For første måtte Ryder Cup spilles over fire dager, på grunn av voldsomt regnvær i Wales deler av helgen. Det var en magisk søndag som avgjorde for Europa, som faktisk tapte tre av de fire spilledagene.

Men søndagen var altså magisk, da Europa tok 5½ av 6 mulige poeng. Det holdt til seier selv om USA var best både fredag, lørdag og mandag.

Sjette seier på siste åtte
Det er sjette gang på de siste åtte forsøkene at Europa vinner Ryder Cup, og niende gang på de siste 13. Før den tid var det nærmest total USA-dominans.

For Tiger Woods ble singelkampene mandag en liten revansj etter at han og Steve Stricker hadde blitt totalt utspilt av Luke Donald og Lee Westwood søndag. Etter først å ha havnet to hull bak italienske Fransesco Molinari, men dro til slutt i land seieren 4&3 etter å blant annet ha satt innspillet på det tiende hullet rett i koppen for en eagle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.