*Nettavisen* Sport.

Vant for kreftsyk bror

Foto: Scanpix

Svenske Björn Ferry dediserer OL-triumfen på skiskytterjaktstarten til sin alvorlig syke bror.

17.02.10 14:48

Oslo (ANB): Gullguttens storebror Anders har i flere år kjempet mot alvorlig kreftsykdom. Ved hjelp av fire operasjoner har han fjernet flere svulster på hjernen, skriver den svenske storavisen Expressen.

I øyeblikket er Anders Ferry til behandling på et sykehus i Belgia, og dagen før det overraskende og gledelige gullet på OL-jaktstarten sendte han en gladmelding til lillebror Björn. Der sto det at behandlingen så langt gir positive resultater.

– Björn ble lettet da vi kunne gi han gode beskjeder om min behandling, sier Anders Ferry til Expressen.

Lang samtale
Etter gull-løpet tirsdag gikk da også mesterens umiddelbare tanker til Belgia.

– Dette var en seier for min bror, men det er større at han overlever enn om jeg vinner et OL-gull, fastslo han.

Björn Ferry har et nært forhold til brødrene Anders og Mathias, og har stått ved brorens side i den tøffe kampen. Prognosene har ikke alltid vært gode, men familien har hele tiden jaktet på alternative behandlingsmetoder og medisinsk ekspertise rundt om i verden.

Dagen før avreise til Canada snakket Björn Ferry lenge med sin syke bror.

– Vi hadde en lang samtale på telefonen da. Björn har dette året, tross motgang med skader og sykdom, vært veldig samlet og optimistisk. Han har, på grunn av min sykdom, innsett at motgang som feber og benbrudd er småting i den store sammenhengen, sier Anders Ferry – som ga følgende klare beskjed til lillebroren:

– I samtalen husker jeg at jeg sa til han «Husk at du lever din drøm, eventuelle resultater er bare en bonus».

Perspektiv
Björn Ferry innrømmer at brorens situasjon har påvirket synet på hans egen idrettskarriere.

– Det er en sånn ting som gir perspektiv når man klager over at man bommer et skudd. Jeg vet hvor jævlig livet kan være. Da spiller det mindre rolle om det går bra eller dårlig i et renn i skiskyting, sier han – og tilføyer:

– Skiskyting er det viktigste for meg, men det er ikke på liv og død. Jeg står ikke og faller med det resultatet jeg får i skiskyting, jeg har det likevel bra. Det er viktig å huske på en dag som denne. (ANB)

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.