RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vant for sin døde venn

Yordano Ventura tilegnet sin prestasjon til avdøde Oscar Taveras etter at han førte Kansas City Royals til 10-0-seier over San Francisco Giants tirsdag og tvang fram en sjuende og avgjørende kamp i World Series baseball.
Yordano Ventura tilegnet sin prestasjon til avdøde Oscar Taveras etter at han førte Kansas City Royals til 10-0-seier over San Francisco Giants tirsdag og tvang fram en sjuende og avgjørende kamp i World Series baseball. Foto: Ezra Shaw (Afp)
Sist oppdatert:
- Om han fortsatt var her, ville vi pratet sammen.

Yordano Ventura tilegnet sin prestasjon til avdøde Oscar Taveras etter at han førte Kansas City Royals til 10-0-seier over San Francisco Giants tirsdag og tvang fram en sjuende og avgjørende kamp i World Series baseball.

– Om han fortsatt var her, ville vi pratet sammen. Han ville vært glad på mine vegne og veldig stolt, sa 23-åringen om sin ett år yngre dominikanske landsmann som søndag omkom i en bilulykke i hjemlandet.

Taveras, som spilte for St. Louis Cardinals, ble gravlagt timer før Ventura med bokstavene «R.I.P. O.T» (for Hvil i fred, Oscar Taveras) på lua gjorde en kjempeprestasjon.

Anført av superstjernen Madison Bumgarner vant Giants 5-0 da laget søndag festet grepet i World Series. Med Ventura som kaster doblet Royals til 10-0 da laget slo voldsomt tilbake på hjemmebane.

– Oscar var en ydmyk og svært sympatisk fyr, og jeg kommer til å savne ham veldig. Jeg er i sorg nå, og mine tanker er hos familien hans, sa Ventura.

– Fra det øyeblikk jeg fikk vite hva som hadde skjedd, sa jeg at denne kampen ville bli tilegnet ham.

Pevys mareritt

Giants trengte bare en seier til for å bli mester for tredje gang på fem år, men etter Bumgarners oppvisning søndag var sceneskiftet totalt med rutinerte Jake Peavy som kaster. Han fikk bare fire mann ut før han ble byttet ut i 2. omgang.

Da sto det 2-0 til hjemmelaget, og Royals hadde spillere på alle baser. Yusmeiro Petit kom inn for å redde dagen, men gjorde det ikke bedre. Da omgangen var over, ledet Royals 7-0. Kampen ble aldri spennende etter det.

Giants truet riktig nok med å slå tilbake i 3. omgang, da Ventura slet med kontrollen og gjestene fikk spillere på alle baser med bare en mann ute. Et svakt slag fra Buster Posey ga imidlertid Royals sjansen til å få to mann ut og avslutte omgangen uten poeng.

Deretter kom ingen Giants-spiller lenger enn til 2. base. Ventura kastet sju omganger før avløserne gjorde resten.

I tankene

– Du så det i øynene hans før kampen. Gutten hadde bestemt seg for at han skulle kaste en god kamp, sa manager Ned Yost.

– Dødsfallet har påvirket mange, men spesielt dem som kjente Oscar godt. Det gjør vondt. Yo var god venn med ham, og det var i tankene hans hele tiden.

Royals var nede for telling etter søndagens kamp, men nå ligger laget meget godt an i kampen om sin annen World Series tittel, og den første siden 1985. Sjuende kamp spilles natt til torsdag norsk tid i Kansas City, og hjemmelaget har vunnet de ni siste gangene finalen er blitt avgjort først i 7. kamp. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere