Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vant for sin døde venn

Foto: SCANPIX/Harry How/Getty Images/AFP
Sist oppdatert:
Brad Richards ble kåret til sluttspillets beste spiller og tildelt Conn Smythe Trophy rett etter at Stanley Cup-seieren var sikret. 23-åringen dedikerte seieren til sin nylig avdøde bestevenn.

23-åringen har fått kjenne på både skyggesiden og solsiden av livet de siste ukene. Mens Richards satte rekord for flest matchvinnende mål i et NHL-sluttspill, døde en av hans beste venner.

Etter 4-3-seieren over Calgary Flames i Stanley Cup-finalen ble han velfortjent hedret med Conn Smythe Trophy, en pris som tildeles sluttspillets «most valuable player». Og den første han takket, var bestevennen han nettopp har mistet.

- Denne seieren dediserer jeg til han. Vi spilte sammen da vi var 14, og tilbrakte mange dager sammen. Jeg hadde ikke vært den hockeyspilleren jeg er i dag uten ham, sa Richards i et svært følelsesladet intervju med ESPN.

12 mål og 14 assists ble fasiten for Brad Richards i årets sluttspill. Sju av de 12 målene var matchvinnende mål. Ingen andre spillere noterte seg for flere poeng.

- Han er en spiller som stiller store krav til seg selv. Han er en student av spillet, og han fortsetter å jobbe med spillet sitt hele tiden. Og han er fortsatt bare en unge, roste trener John Tortorella på pressekonferansen etter Tampa Bay Lightnings første Stanley Cup-triumf.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!