RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vant generalprøven – kan glemme VM-plass

Foto: DAVID STOCKMAN (Afp/Scanpix)
Sist oppdatert:
- Det var et slag i trynet, innrømmer den franske rytteren.

Laurent Jalabert er ikke den landslagssjefen som sitter med flest gullhåp på hånden foran verdensmesterskapet i Limburg.

Riktignok har den franske sjefen stor tro på Thomas Voeckler, men overraskelsen var likevel stor da landslagssjefen utelot Julien Simon, en av sesongens store gjennombruddsryttere, fra toppen.

Den avslutningssterke rytteren vant i år en etappe i Volta a Catalunya og ble beste franskmann med sin 19. plass i Fleche Wallonne. Med en løype som er nærmest skreddersydd Simons ferdigheter var det merkelig at Frankrike ikke fant plass til han i troppen.

Vil ikke starte en krig
Avgjørelsen ble ikke mindre omdiskutert etter at Julien Simon vant GP Wallonie på onsdag, foran store VM-favoritter som Tom Boonen, Greg Van Avermaet og Oscar Freire.

- Det var et slag i tryne og tungt å fordøye den vrakingen, men dette var mitt svar, uttalte Simon til den belgiske TV-stasjonen RTBF etter rittet.

Overfor cyclismactu utdyper franskmannen sine følelser etter vrakingen.

- Jeg er ikke fornøyd med avgjørelsen, men har ikke tenkt til å krangle om dette i media. Valget er tatt, det er for sent å gjøre noe med det.

Smalt igjen VM-døren for andre gang
Faktisk var det ikke for sent likevel. For under fredagens etappe i Tour of Britain gikk Simons lagkamerat i Saur Sojasun, Jeremie Galland, i bakken. Resultatet var et brukket kragebein, og Frankrike var plutselig i behov av en VM-erstatter.

Men selv ikke med den overbevisende generalprøven i bakhodet fant Jalabert plass til Simon. Istedenfor ble den temposterke FDJ-rytteren Jeremy Roy tatt inn på laget.

Uten en VM-billett, avslutter Simon etter all sannsynlighet sesongen førstkommende søndag, med endagsrittet GP d´Isbergues.

Det franske laget i VM består av Thomas Voeckler, Vincent Jerome, Maxime Bouet, Jerome Coppel, Mickael Delage, Jeremy Roy, Tony Gallopin, Arthur Vichot og Sylvain Chavanel. Du finner flere registrerte VM-tropper her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere