For femte gang klatret Didier Cuche (37) øverst på seierspallen i utfor i Kitzbühel lørdag. Det skjedde på en dag der de norske alpinistene skuffet.

Sveitseren som nylig kunngjorde at han gir seg etter sesongen kjørte glimrende under krevende værforhold og tok seieren 0,24 sekund foran østerrikske Romed Baumann. Klaus Kröll, også han fra Østerrike, ble nummer tre.

- Det er utrolig, sa Cuche til NRK etter rennet.

- Når jeg så på skjermen at jeg var først da jeg kom i mål, føltes det helt utrolig, sa sveitseren.

Nordmennene skuffet
For Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud ble det en heller tung dag i Kitzbühel. Svindal endte 67 hundredels sekund bak Cuche og lå på 14.-plass da de 45 første utøverne hadde kjørt.

– Under forhold som det var her i dag er det viktig å holde linjen. Det klarte ikke jeg like før Hausbergkanten. Jeg kom ut i løssnøen, og det var en så stor feil at jeg kjente det stoppet opp.

– Feilen gjorde at jeg ikke fikk dratt med meg nok fart over Hausbergkanten og ned mot mål, sa Aksel Lund Svindal til NTB

Jansrud skuffet også og var ett og et halvt sekund på Cuche i mål og lå på delt 32.-plass med 15 løpere igjen på startstreken.

- Jeg må reise kjæringa litt for å være med i kampen om pallplasseringene igjen, sa Aksel Lund Svindal til NRK.

Vanskelige forhold
Arrangørene av lørdagens utforrenn i Kitzbühel valgte å kutte bort den øverste tredelen av løypa på grunn av de krevende værforholdene.

Til tross for de vanskelige forholdene lørdag var Svindal glad arrøngeren valgte å kjøre rennet.

- Det er dette vi lever av, masse mennesker og store sponsorer, så det er viktig at rennet ikke blir avlyst, sa Svindal.

Dagens seier var Cuches 19. i verdenscupen.