*Nettavisen* Sport.

Vant kasse med øl til pappa

Foto: (FOTO: Gorm Kallestad/Scanpix)

Eldar Rønning slo det meste av verdenseliten på rulleski i Estland. Premie: En kasse med øl.

11.08.07 08:33

Tre nordmenn stilte til start i det prestisjetunge sprintrulleskirennet i Estland, men bare én mann kom seg videre etter prologen: Eldar Rønning.

Frode Estil ble utslått i prologen, mens Petter Northug skal ha kjent smerter i bicepsen og valgte derfor behandling i stedet for ytterlige rulleskigåing fredag.

Takker Frode Estil
Rønning tok imidlertid en suveren seier foran svenske Tobias Fredriksson og finske Matias Strandvall.

- En knusende seier, Eldar?

- Det stemmer vel det, og jeg stiller jo opp i alle konkurranser for å vinne. Sånn sett var det veldig bra. Det var også et utrolig bra arrangement. 12 nasjoner stilte på startstreken, det var en voldsom stemning og den beste rulleskiløypa jeg noen gang har sett, sier han fornøyd.

- Hvorfor reiser dere egentlig til Estland for å gå på rulleski?

- Først og fremst er det utrolig god trening. I tillegg er det morsomt å se Estland om sommeren, og få testet seg selv mot de andre. Etter det lange løpet lørdag er det også en bankett og en sosial tilstelning. Jeg får takke Frode Estil for at han klarte å få meg invitert, sier Rønning.

- Men det er ikke sånn at selv om jeg vant her, så betyr det at jeg helt sikkert kommer til å gå fort til vinteren. Overhodet ikke.

- Øl til pappa
- Hva vant du?

- Jeg fikk jo startpenger og sånt for å komme hit, men det jeg vant for seieren tør jeg nesten ikke si hva var. Det var en kasse med øl. En 24-pack med Saku-øl.

- Hva gjør du med den da?

- Jeg får vel ta den med hjem. Hjem til pappa. Så får han kjenne om han synes Saku- eller Dahls-øl er best, humrer han.

- Hva med tollen?

- Jeg får vel fortolle den. Tollerne vil jo se det ganske klart hvis jeg kommer gående med en kasse øl i hånda, sier han glisende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.