Gå til sidens hovedinnhold

Vant massespurt uten superform

- Jeg blir sterkere og sterkere, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Edvald Boasson Hagen vant massespurten om femteplassen på fredagens etappe i Critérium du Dauphiné. Dessverre for nordmannen hadde fire ryttere allerede gjort opp om seieren.

Les også: Hushovd frakjørt igjen

- Det gikk utrolig fort i hele dag. Det var virkelig tøft, sier Boasson Hagen til procycling.no etter målgang.

To på rad
Rytterne var over fire klassifiserte stigninger underveis på etappen, men det ble også kjørt hardt i det kuperte terrenget de siste 30 kilometerne. Det var her Thor Hushovd måtte slippe hovedfeltet.

- Jeg satt greit med over alle bakkene. Hovedoppgaven var å forsvare den gule trøya til Chris Froome. Det klarte vi greit og jeg er godt fornøyd, forklarer nordmannen.

Da feltet ankom målstreken i Grenoble viste rudsbygdingen seg raskest og vant sin andre massespurt på rad. Den første kom på tirsdag. Da vant han den tredje etappen.

Les også: Seier til Boasson Hagen

- Det er alltid kjekt å vinne massespurter. De råeste spurterne er ikke her, men det er uansett godt å få en bekreftelse på at jeg er i bra slag.

Planla å spurte
Boasson Hagen fortalte til procycling.no før rittet startet at han skulle være hjelperytter for Froome. Det slapp han på fredagens 143 kilometer lange etappe.

- I dag skulle jeg sitte med og vente på en mulig spurt om seieren. Det ville uansett vært vanskelig og hentet flasker til lagkameratene. De rytterne vi sendte ned i bilkøen kom aldri opp igjen til fronten av feltet grunnet den høye farten på hele etappen, sier Boasson Hagen.

- Jeg er ikke i superform
Lørdag og søndag er det igjen alvor for Sky Procycling i kampen om den gule trøya. Da står flere fjell på menyen, blant annet Alpe d’Huez.

- Jeg håper jeg er sterk nok til å dra på feltet i fjellene og bidra mer sammenlignet med de første etappene. Jeg er ikke i superform, men jeg blir sterkere og sterkere.

I fjor imponerte 26-åringen i fjellene i Critérium du Dauphiné. Til eksempel klatret han til fjerdeplass på den siste etappen.

- Jeg klarer ikke å gjøre det samme i år. Jeg satser på å bidra med å hente flasker og hjelpe laget i bunn av fjellene og et stykke oppover, men jeg har nok ikke kapasiteten til å sprenge feltet, forteller Boasson Hagen.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken