Gå til sidens hovedinnhold

Vant med FFK - lider med Moss

Eks-Moss-spiller Amin Askar (23) avgjorde for Fredrikstad for andre kamp på rad.

FREDRIKSTAD - START 1-0:

FREDRIKSTAD STADION (Nettavisen): Ti minutter ut i andre omgang, etter en målløs førsteomgang som Fredrikstad vant 7-0 i målsjanser, stupheadet Askar inn det som til slutt viste seg å bli det ene, avgjørende målet mot Start.

Askar scoret også vinnermålet på overtid i cupkampen mot Drøbak/Frogn på torsdag. Han kom fra Moss foran denne sesongen, og har allerede blitt et av de første navnene som skrives opp i startoppstillingen av FFK-trener Anders Grönhagen.

Mange grunner til å smile for 23-åringen. Men skjebnen til gamleklubben, som sliter tungt økonomisk og kan gå konkurs, bekymrer.

- Det er veldig trist, både for klubben og for byen. Det er kjedelig at sånne ting skal blande seg inn i det sportslige, sier Askar til Nettavisen.

Askar er én av flere profiler i årets Tippeliga som kommer rett fra Adeccoligaen. Makhtar Thioune i Molde er nok den som har markert seg mest.

- Makhtar er en kompis av meg. Jeg tror det er mer fotball og kvalitet i Tippeligaen, mens det i 1. divisjon er mer kjemping og kriging. Jeg må innrømme at jeg trives veldig godt med fotballen som spilles i Tippeligaen, sier Askar med et glis.

Etter sin andre matchvinnerprestasjon på bare fire dager!

Sjansesløsing før pause
Fredrikstad spilte med hjertet utenpå drakta etter tre serietap på rad og en utrygg tabellposisjon. Spillerne løp, taklet og kjempet på en måte de neppe har gjort tidligere i vår – da hadde de ikke ligget så utsatt til.

- Jeg prater mindre og mindre til dem i garderoben før kampen. Spillerne vet hvor vi ligger, de vet hvor nedrykksstreken er, sier trener Anders Grönhagen til Nettavisen.

Publikum fikk se en morsom og sjanserik fotballkamp. Underholdningen var det slett ikke noe å si på – men sjansesløsingen Fredrikstad leverte, særlig før pause, var ikke underholdende på den riktige måten for hjemmefansen.

Everton hadde tre supersjanser – men satte én i stolpen, en utenfor, og en ble reddet mesterlig av en god Kenneth Høie i Start-buret. Brassen Everton har ennå ikke scoret for Fredrikstad i Tippeligaen denne sesongen. Det kan virke som det blir en stund til målkontoen kan åpnes.

- Det er litt utur og litt udyktighet, det må vi innrømme, sier Amin Askar til Nettavisen.

- Men så lenge vi vinner er jeg fornøyd.

Tørums var skuffet
Start-trener Knut Tørum var langt fra fornøyd. Han orket knapt å snakke med pressen etter kampen, men innrømmet at prestasjonen laget leverte mandag ikke holder mål.

- Vi gjør feil både offensivt og defensivt, det er bare å legge seg flat og beklage. Det er et under at det er 0-0 til pause. Vi er veldig skuffet nå, men skal komme sterkere tilbake neste gang, sier Tørum.

Nå skal det sies at Start utmerket godt kunne knepet et poeng likevel. Da Espen Børufsen kom inn på venstrekanten ble det mer fart og gjennombruddskraft i laget, og Start ”vant” faktisk sjansetellingen i andre omgang 5-4.

Børufsen, Fevang, Stokkelien og Hæstad hadde gedigne sjanser de siste 20 minuttene, og særlig knallskuddet fra stjerneskuddet Stokkelien, som smalt i tverrliggeren fra 25 meter, hadde fortjent en bedre skjebne.

Alt i alt fortjente likevel ikke Start en bedre skjebne enn tap.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken