*Nettavisen* Sport.

Vant med utespiller i mål

Foto: (Scanpix/REUTERS)

Etter to strake tap snudde lykken seg for Sheffield United, og det mot selveste Arsenal.

30.12.06 21:30

Sheffield United - Arsenal 1-0:

Arsenal avsluttet året på den verst tenkelige måten lørdag. Selv om Sheffield United hadde en utespiller i mål i mer enn en halv time, maktet ikke Arsene Wengers menn å score på Bramall Lane.

Helten av Sheffield
Uniteds faste keeper, Paddy Kenny, måtte ut med skade etter 57 minutter. Stålbylaget hadde ingen sisteskanser på benken, og da måtte forsvarspiller Philip Jagielka overta det tunge ansvaret. Mot alle odds klarte Jagielka å forsvare 1-0-ledelsen Christian Nade hadde gitt United like før pause.

- Dette var den femte gangen jeg har stått i mål. Jeg har vunnet tre og tapt to, og det er ikke ille. Heldigvis fikk jeg ikke så mye å gjøre, men jeg slo et skudd fra Van Persie over tverliggeren, sier helten Jagielka til Sporting Life.

Manager Neil Warnock var slett ikke bekymret da utespilleren måtte ta på seg keeperhanskene.

- Jeg er aldri bekymret når "Jags" går i mål. De andre spillerne mobbet andrekeeper Paul Gerrard etter kampen med at han må sitte på benken i neste kamp - Jagielka står i mål, humrer Warnock.

Uten ni faste
Arsenal måtte klare seg uten ni nøkkelspillere på grunn av skader og suspensjoner, men Arsene Wenger brukte ikke dette som unnskyldning for lørdagens tap:

- Jeg synes vi viste nok kvalitet til å vinne kampen i dag. Laget mitt ga alt til det siste minutt, de har gjort det bra i det siste og viser en god lagånd.

Wenger tar heller ikke kritikk for at spillerne hans ikke satte et større press på utespiller Jagielka i United-buret.

- På det stadiet av kampen var det veldig vanskelig å komme seg inn i feltet ved å slå korte pasninger. Vi måtte ty til lagpasninger, understreker Wenger.

Sheffield United klatrer til en 15. plass med 23 poeng på 21 kamper. Arsenal har også spilt 21 kamper, og ligger som nummer fem med 36 poeng.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.