Gå til sidens hovedinnhold

Vant Murcia Rundt på hjemmebane

Alejandro Valverde vant sykkelrittet Murcia rundt søndag. Han er den første rytter fra Murcia som har vunnet det lokale etapperittet.

23-åringen tok ledertrøya fra landsmannen José Ivan Gutierrez lørdag og henviste ham til 2. plass i sammendraget.

Drøm gikk i oppfyllelse
- Dette har jeg drømt om siden jeg var barn, strålte Valverde.

Mest oppmerksomhet gikk likevel til to ryttere som endte langt bak. Lance Armstrong og Jan Ullrich møttes for første og trolig eneste gang før de i sommer skal duellere om Tour de France-seieren.

Armstrong er lengst framme formmessig. Han kjempet om sammenlagtseieren helt til lørdag, og endte på 23. plass. Ullrich sluttet helt nede på 71. plass, men han beroliger sine fans.

- Det gikk nesten etter planen. Avstanden til Lance tenkte jeg ikke på. Nå har jeg i et halvt år bygget en fysisk grunnmur, og først nå begynner jeg å skru opp farten. Jeg må venne musklene og lungene til å "skylde" surstoff, skrev han på sin internettside.

Tidligere i form
Armstrong slo Ullrich med 1.06 minutter på tempoetappen, og med 9.35 på lørdagens fjelletappe, men han greide ikke å henge med i kampen om sammenlagtseier over de tøffe fjellene lørdag.

- Jeg var sliten i dag, innrømmet han søndag, men han er uansett tidligere i brukbar form enn han pleier. Det store målet er Tour de France, hvor han kan bli historisk med sin sjette seier på rad.

(NTB-DPA)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot