RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)

Vant over gullfavoritten

Sist oppdatert:
Arna-Bjørnar vant 2-1 i sesongpremieren, men omdiskutert dommeravgjørelse på overtid var nær ved å robbe bergenserne for to poeng.

ARNA STADION (iBergen.no) : Den omdiskuterte situasjonen oppstod tre minutter på overtid i gårsdagens seriepremiere på Arna Stadion.

Keeper Erika Skarbø plukket opp ballen etter en duell mellom en Arna-Bjørnar-forsvarer og en Trondheims-Ørn-spiller, og dommer Vibeke Karlsen fra Grei blåste for indirekte frispark innenfor sekstenmeteren. De rundt 200 publikummerne skrek i fortvilelse, og så to poeng flakse ut vinduet på overtid. Men bergenserne fikk feid ballen vekk fra målstreken, og kunne bare sekunder etter juble for tre poeng.

- Surt om den ble avgjørende
Trener Morten Kalvenes var lykkelig over seieren, men var slett ikke fornøyd med dommerens vurderingsevne i den nevnte frisparksituasjonen.

– Den avgjørelsen må være feil, slik jeg ser det, og det hadde vært fryktelig surt å miste to poeng etter noe slikt. Det er en duell mellom to spillere, og ballen triller inn til keeper. Jeg ser hun nøler og er usikker før hun tar ballen opp, men det mener jeg hun må kunne gjøre med god samvittighet, sier Kalvenes til iBergen.no.

Debutant scoret
Arna-Bjørnar hadde ellers god kontroll på de gule og blå trønderne, som av mange er utpekt som en av favorittene til å ta gull i Toppserien 2007. Alene med keepeer ga Kari Forthun bergenserne ledelsen i det 35. minutt, etter et flott soloraid. Debutanten fra Austrheim, Ingrid Rydland (17), puttet på til 2-0 etter 49 minutter, og Arna-Bjørnar fortsatte å presse for å punktere kampen.

I stedet skjer det som ofte skjer i kamp med trønderske medaljegrossister. I det 82. minutt kontret Trondheims-Ørn inn en redusering, og frem mot kampslutt bølget spillet fra halvdel til halvdel, med frisparksituasjonen tre minutter på overtid som det store klimakset.

Nekter å snakke om gull
Det unge laget har dermed fått en drømmestart på årets sesong, som byr på en tøff start med Kolbotn (b), Asker (h) og Røa (h) i de tre neste serierundene. Men trener Kalvenes nekter å snakke om medaljer eller mulighetene for å gå helt til topps.

– Vi skal dyrke frem enkeltspillere, og bli bedre fra måned til måned. Målet er å spille oss inn blant de fem beste, noe som etter serieutvidelsen vil være en forbedring fra fjorårets femteplass. Jeg ønsker å ha en målsetting som stimulerer, og som ikke føles trykkende, sier Kalvenes til iBergen.no.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere