RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vant poengene, tapte Lustü

Lyn
Lyn (Aftenposten/Scanpix)
Sist oppdatert:
FOSSHAUGANE (TV 2 Nettavisen): Lyn sikret seg en uhyre viktig 2-1-seier da Jonny Hanssen scoret fra straffemerket to minutter på overtid mot Sogndal. Men Steven Lustüs skade satt en bismak på seieren.

SOGNDAL-LYN 1-2: På overtid klinket Jonny Hanssen ballen i krysset fra 11-meteren og sikret Lyn tre meget viktige poeng. Dermed krabbet Lyn opp på trygg grunn. Jan Derek Sørensen gikk i bakken i en duell med SIL-midtstopper Christian Kalvenes, og dommeren pekte resolutt på 11-metersmerket.

- Jeg ble felt og dommeren dømte straffe, var alt Jan Derek Sørensen ville si om episoden som blant Sogndal-spillerne ble møtt med hoderisting.

KAMPFAKTA OG SPILLERBØRS

Redningen?

Lyn sikret seg en heldig tre-poenger og jublet deretter.

- Dette kan være poengene som redder sesongen for oss. Endelig hadde vi marginene med oss, noe som ga oss straffe på overtid. Jonny var som vanlig kald og rolig, og jeg er utrolig lettet etter denne viktige seieren. Nå skal vi stå sammen og slåss for tilværelsen, sa en glad og fornøyd Lyn-kaptein Per Egil Swift.

Men det ble en seier med bismak for oslolaget. Steven Lustüs sesong er trolig over.

- Et tøft slag for oss. Steven med sin rutine vil selvsagt bli dypt savnet, sier Lyn-midtstopper Tommy Berntsen.

Kritisk til Flo

Lyn-strategen var kritisk til Håvard Flo sitt tøffe spill, og mente SIL-angriperen utnyttet en for dagen meget svak dommer.

- Jeg synes Flo var vel høyt oppe med albuen i duellen med Lustü, og forut for Sogndal sitt utligningsmål sparket han en av våre spillere i brystet. Helt unødvendig å utnytte en svak og uerfaren dommer, som for øvrig ikke er kvalifisert for dømming i tippeligaen, mente Berntsen.

SIL-kaptein Håvard Flo likte dårlig å bli omtalt på denne måten av Tommy Berntsen og slo raskt tilbake.

- Pisspreik av Lyn-spilleren, var Flo sin umiddelbare reaksjon. - Jeg er den første til å beklage det som skjedde med Lustü. Men å på stå at jeg brukte albuen er bare tull. Jeg spilte i denne kampen slik jeg pleier gjøre, så det var ikke snakk om noe stygt spill, men et hendelig uhell, mente SIL-spissen.

Sogndal sliter

Flo og Sogndal sliter i motbakke for tiden. Skader på nø kkelspillere og liten spillerstall gjør laget sårbart. For andre gang på mindre en en uke mistet Sogndal viktige poeng på overtid og står nå med sju kamper uten seier etter det første hjemmetapet siden Moss-kampen i juni i fjor.

- For oss er det viktig å se fremover. Alle må gå i seg selv og prøve å finne tilbake til godtaktene fra i sommer. Nå får vi det ikke til å stemme, sier Håvard Flo som selv misset en kjempesjanse fra femmeteren tidlig i andre omgang.

Alt tidlig i kampen ble det en tett og tøff batalje på Fosshaugane. Lyn kjempet som løver med nedrykksspøkelset hengende over seg. Likevel var det Sogndal som styrte kampen før pause. Alexander Ødegaard burde scoret da vel halvtimen var spilt, men ballen gikk på innsiden av stolpen og ut. Banens ener på Fosshaugane, Kurt Heggestad var frempå fra sin backposisjon, men skuddet ble slått til corner av Lyn-keeper Ødegaard.

Lyn utnyttet de få sjansen som bød seg. Først var det lovende Tomasz Sokolowski som scoret på en retur etter Lyn-corner.

Avgjørelsen kom først vel to minutter på overtid da Jonny Hanssen satte straffen i mål.

Når det gjelder dommer Øyvind Alapnes fra Finnsnes, ble det en dårlig dag på jobben. At det ble ampert ute på Fosshaugane, må den gulkledde ta sin store del av ansvaret for. Begge lag led under vinglete kampledelse og en rekke merkelige avgjørelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere