Gå til sidens hovedinnhold

Vant sin første Grand Slam - og la opp på direkten

- Finnes ingen bedre måte å ta farvel på.

Roberta Vinci sto for en av årets store sportssensasjoner da hun slo Serena Williams i semifinalen i US Open og tok seg til finalen i året siste Grand Slam-turnering.

I finalen på lørdag var imidlertid hennes italienske landskvinne Flavia Pennetta for sterk, og etter to sett var kampen avgjort til Pennettas fordel med settsifrene 7-6 (7-4) og 6-2.

26.-seedete Pennetta ble dermed den andre italienske kvinnen som vinner en Grand Slam-turnering, og etter matchen røpet 33-åringen at US Open-seieren blir hennes eneste Grand Slam-tittel i karrieren.

Hun la nemlig opp på direkten.

- En stor beslutning

- Jeg tar en stor beslutning - dette er måten jeg vil ta farvel med tennisen på, sa hun etter å ha mottatt trofeet for seieren, ifølge BBC.

- For en måned siden bestemte jeg meg for at det var slik jeg ville ta farvel med tennis. Dette var min siste, og jeg kan ikke tenke meg noen bedre måte å avslutte på.

Hun understreket riktignok at hun fullfører sesongen, uten at det er noen flere Grand Slam-turneringer å delta i av den grunn.

Mistet «Golden Slam»

Serena Williams var på god vei mot sin fjerde Grand Slam-tittel i løpet av ett og samme år, etter å ha stukket avgårde med trofeet i både Australian Open, French Open og Wimbledon-turneringen.

Hadde hun også tatt med seg US Open, som hun har gjort de siste tre årene på rad, ville hun kopiert bragden som bare Steffi Graf har klart før henne - «Golden Slam», alle de fire Grand Slam-titlene i løpet av en og samme sesong.

Men i semifinalen ble altså overraskelsesjenta Roberta Vinci for sterk.

I finalen var imidlertid Vinci sjanseløs.

- Jeg forsøkte mitt beste, men Flavia spilte helt utrolig og jeg må bare gratulere henne, sier den italienske 32-åringen.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken