RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Vant syv mill - spiller ikke igjen

Sist oppdatert:
Han vant sju millioner på European Poker Tour denne sesongen, men spiller likevel ikke neste sesong.

NOTTINGHAM (Nettavisen): - Det viktigste er å ikke gå blakk, sier Trond Erik Eidsvig (23) til Nettavisen, og avslører samtidig at han har et sunt forhold til de store pengene som pokeren har gitt ham.

- Når du først har fått så mye deisende i hodet, er det lurt å ta vare på det, konstaterer ålesundgutten.

Vant i Amsterdam
Én sesong av European Poker Tour (EPT) koster om lag 800.000 kroner bare i deltakeravgifter. Denne sesongen var det 11 stoppesteder på terminlisten, neste sesong blir det kanskje enda flere. Det er forklaringen på at han neste sesong ikke vil forsøke å kjøpe seg inn, men i stedet kvalifisere seg via internett.

- Hvis du skal reise rundt på alle, blir det jævlig dyrt om du ikke «dinger» én. Det koster lett 100.000 for en tur.

23-åringen gjorde nettopp det - han «dinget » én - da han vant Master Classics i Amsterdam i november. Dette er den største pokerturneringen i Europa utenfor EPT. Eidsvig fikk fire millioner kroner for den seieren.

I tillegg har han tre ganger spilt seg til finalebord i EPT, hvilket betyr en plass blant de åtte beste spillerne av 400-500 deltakere. Fem ganger har han vært blant dem som har fått pengepremie.

Det er rekord.

- Det er selvfølgelig veldig moro. Jeg tror det skal bli vanskelig å slå den rekorden, sier Eidsvig til Nettavisen.

Tålmodig
Gjennombruddet kom i Barcelona i august, både resultatmessig og når det gjelder forståelsen av hva som skal til for å lykkes i turneringer.

- I Barcelona var jeg short hele veien. Jeg hadde ikke over snittet før på dag to. Og på dag tre var jeg chipleader, erindrer ålesunderen. Han endte på femteplass i Spania.

Og hemmeligheten? Den ligger kanskje her:

- Jeg spiller veldig mye på motspiller. Ikke tidlig, men i midtstadiet av turneringen. Sent i turneringene kan du ikke gjøre det - gjør du én feil da, så kan det være slutt.

Det er nettopp dette å overleve som er styrken til den suksessrike pokerspilleren. Hans beste råd til andre pokerspillere handler om noe av det samme:

- Aldri gi opp!

Norsk poker gjorde seg enormt bemerket på den internasjonale scenen i 2007. I tillegg til Trond Erik Eidsvigs seier i Amsterdam og tre finalebord i EPT, vant Annette Obrestad (19) VM i London som den yngste noensinne.

- Egentlig umulig
En av Norges største pokerprofiler - Johnny Lodden - tror Eidsvig er kommet for å bli i europatoppen.

- Det er helt sykt, det han har gjort. Det er ingen som har vært i nærheten, noen gang. Det skal jo ikke gå an! Han har spilt helt sinnssykt bra og hatt en ok flyt, sannsynligvis, sier Johnny Lodden til Nettavisen.

- Vi kommer sikkert til å høre mer til han, konstaterer Lodden.

Det forutsetter selvfølgelig at Eidsvig deltar, hvilket han altså ikke har planer om å gjøre så mye av neste sesong - hvis han må betale deltakeravgiften selv.

- Men jeg skal prøve å kvalifisere meg på nettet. Og jeg skal spille VM i Las Vegas, lover han.

Det høres ut som et passende sted å skrive neste kapittel i Trond Erik Eidsvigs kometkarriere.

Trond Erik Eidsvig svarer på spørsmål fra Nettavisens lesere! Send inn dine spørsmål ved hjelp av skjemaet nedenfor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere