Gå til sidens hovedinnhold

Vant tittelkampen, men så ...

Slutten på kvelden ble ikke helt som Jon Jones håpet likevel.

Tittelholder i UFCs lett tungvektsklasse Jon Jones var storfavoritt til å forsvare tittelen da Chael Sonnen var motstander i New Jersey lørdag.

Ekspertene mente at Sonnens eneste sjanse var å gjøre dette til en brytekamp og gjøre alt han kunne for å få mesteren i bakken.

Enkel seier
Jones visste selvsagt best av alle at dette var motstanderens beste og kanskje eneste sjanse, men valgte likevel selv å gjøre det til tett kamp på bakken.

På den måten viste 25-åringen nok en gang hvor overlegen han er. Han kunne lett blitt stående og brukt sin rekkevidde, som er 25 centimeter lengre enn Sonnens.

Etter å ha presset Sonnen opp mot buret, tatt ham ned flere ganger og levert noen av sine solide albuer, gikk han inn for å avslutte kampen.

I sedvanlig stil klinket han til, med voldsom presisjon og kraft i sin ground and pound, og dommeren gikk inn og stoppet kampen 4.33 ut i første runde.

HTML EMBED

Stygt brudd i tåa
Da Jones skulle til å gå i gang med seiersintervjuet etter kampen, la imidlertid UFC-kommentator Joe Rogan merke til noe.

Jones hadde pådratt seg et brudd i sin venstre stortå, som pekte fullstendig i gal retning.

En lettere sjokkert UFC-tittelholder satt seg ned på en krakk og fullførte intervjuet med Rogan.

- Jeg trenger nok noen smertestillende i kveld når adrenalinet mitt går ned. Jeg planla ikke å brekke tåa mi. Jeg hadde tenkt å dra til Jamaica etter dette, men jeg antar at det ikke blir noe av nå, sa Jones.

Med lørdagens seier tangerte han Tito Ortiz sin rekord med antall forsvar av tittelen i lett tungvekt. Han innrømmer at kampplanen ble lagt opp for å vise at han kunne slå Sonnen i hans eget game.

- Trenerne mine lærer meg å ha den «gi-blanke-holdningen». Du skylder deg selv å tro og å slåss mot alle odds, så jeg slo Chael Sonnen der han er best.

Når Jon Jones er tilbake og hvem som blir neste motstander er usikkert, men at det blir Lyoto Machida eller Alexander Gustafsson, virker sannsynlig.

Sonnen legger opp?
For Chael Sonnen sin del, kan det se ut som at MMA-karrieren er over. Det var i alle fall det han selv hintet til etter lørdagens kamp.

- Hvis det ikke er noe belte jeg kan fighte for, kommer jeg ikke til å være en av de karene som henger her for moro skyld, sa Sonnen etter kampen.

I det hele tatt var det en veldig merkelig UFC-kveld i New Jersey. To kamper ble stoppet på grunn av at fightere ble stukket i øyet ved uhell, mens en annen ble stoppet på grunn av brudd i tommelen.

Heldigvis for Jones, klarte han å avslutte kampen i første runde. Hadde første runde gått tiden ut, ville kampen sannsynligvis blitt stoppet på grunn av tåbruddet.

Se resten av resultatene fra lørdagens stevne her

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken