*Nettavisen* Sport.

Vant vueltaen, satser mot touren

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Juan José Cobo går for to av de tre store denne sesongen.

12.01.12 11:46

Med glimt i øyet presenterte Brian Holm sine «ønsker for det nye året» i bladet Cycle Sport.

Ett av punktene lød:

«At UCI setter Scotland Yard, Pinkerton og CIA på den sensasjonelle Vuelta a España-vinneren Juan José Cobo. For hvordan i h**vete kunne han vinne et så stort ritt?».

Men det gjorde Cobo, og ingen har skjellig grunn til å mistenke ham for å kjøre med annet enn rent vann på drikkeflaska.

Satser mot Tour de France
Etter TMC-Geox fall, har 30-åringen meldt overgang til Movistar.

Som regjerende mester i det spanske etapperittet, var han selvsagt til stede da 2012-utgaven av rittet ble presentert i Pamplona onsdag.

«El Bisonte de la Pesa» (bisonoksen fra La Pesa) kunne avsløre at et annet etapperitt er hans store mål.

- Hovedmålet mitt er Tour de France, men jeg har også en tanke om å komme med friske bein til La Vuelta. Jeg tror ikke jeg vil ha noen problemer med å kjøre to av de tre store, fortalte Cobo til Marca i forbindelse med presentasjonen.

Les også: Han kan vinne Vuelta a España

Cobo sjokkerte alle – åpenbart inkludert herr Holm – da han vant fjorårets utgave.

Dersom du hadde satt opp en topp 5 liste bestående av ham, Chris Froome (+13), Bradley Wiggins (+1.39), Bauke Mollema (+2.03) og Denis Mensjov (+3.48) før rittet, og plasserte en tusenlapp på tipset hos en av bookmakerne, kunne du nok ha kostet på deg et par uker i Saint-Tropez i det påfølgende kalenderåret.

- Nervøs og spektakulært
Men nok om det: Sensommerens rute byr på hele sju toppavslutninger, og det er totalt ti etapper som avsluttes med solid stigning.

Kortere og mer eksplosive etapper fikk en rytter som Joaquin Rodriguez til å juble. Cobo er mindre sikker på at etapperittet passer hans egenskaper som rytter.

- Basert på ruten, tror jeg vueltaen blir ganske nervøs og spektakulær, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Den er superkrevende, kanskje for krevende for min del. Jeg vil tro at de tre etappene i Asturias (etappe 14-16, vår anm.) blir avgjørende. Det blir nok for kupert for meg, men på den annen side: Da jeg vant fjorårets ritt oppover l’Angliru, gjorde jeg ting jeg ikke trodde jeg var kapabel til å gjøre, utdyper han overfor nyhetsbyrået AFP.

Cobos favoritter
Han ble også spurt om hvem han tror er i stand til å vinne rittet.

- Jeg har ikke helt oversikt over hvem som kjører, men det ser ut som et ritt for (Alejandro) Valverde, «Purito» (Joaquin Rodriguez), Igor Antón, Samuel Sanchez eller (Vincenzo) Nibali.

Og selv om Movistar-rytteren ikke plasserer sitt eget navn i toppsjiktet, innrømmer han at selvtilliten skjøt i været etter fjorårets overraskende triumf.

- Seieren i vueltaen ga meg selvtilliten jeg trengte. Nå tror jeg mer på egne ferdigheter, og håper det kan materialisere seg i enda flere seirer, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.