KFUM Oslo - Moss 4-2

EKEBERG (Nettavisen): Vertene fikk en marerittstart på kampen, da Anas Farah sendte gjestene i føringen.

Johannes Moesgaards menn jobbet seg sakte, men sikkert inn i kampen og fikk til slutt lønn for strevet.

Først var Robin Rasch sikker fra straffemerket like etter pause.

Så startet det elleville dramaet. Dadi Dodou Gaye vertene foran, før Claudio Braga skapte balanse i regnskapet to minutter før slutt.

Det skulle derimot vise seg at KFUM ville det mest, for Kristoffer Harrison og Johannes Nunez scoret hvert sitt og sikret tre poeng for vertene.

– Helt kokos på Ekebergsletta!, kommer det fra Jonas Almaas på kommentatorplass.

HUSK: Du ser ALT av Obos-ligaen og 75 kamper i Eliteserien hos Nettavisen med et +Alt-abonnement!

Se høydepunktene fra kampen:

Lettet Moesgaard

KFUM har hatt en tendens til å slippe lag inn i kampen ved flere anledninger, og igjen så viktige poeng ut til å glippe. Trener Johannes Moesgaard innrømmer at tanken streifet han:

– Du kan se på blikket mitt at man får den følelsen av at «skjer dette igjen...», for vi klarer jo ikke klarere baller eller noen ting. Da blir det en veldig dårlig følelse, men så er jeg imponert gutta. Det er ganske utrolig at vi tar det steget fram, enn at vi rygga. Moss var jo litt der at «nå tar vi det», men så skjønner jeg nesten ikke hva som skjer, sier han og ler.

– Er det en frykt for at en sånn tanke skal spre seg i laget?

– Ja, i fotball har det mentale mye å si. Vi har ikke klart å dra kampene i land, og gjør man det over lang tid, så blir det til en negativ spiral. Det er vanvittig deilig å komme seg ut av den med seier.

– Begge trenerbenker fikk gule kort etter protester mot dommer, og jeg ser dere er svært uenig med at Moss ikke får rødt kort i straffesituasjonen?

– For meg er det vanskelig å skjønne at det blir gult kort, når situasjonen på motsatt side blir det samme. Vi har en mann alene med keeper og dømmer mener han prøver å ta ballen, men det gjør han jo ikke. Da mener jeg at det er rødt, så jeg stiller spørsmål til hvor konsekvente de er i dømmingen.

Rasch: – Vi må se på det

Kaptein Robin Rasch scoret på straffesparket til 1-1, og er også ærlig på at tankene begynte å gå da Moss utlignet til 2-2.

– På 2-2 er ikke det første jeg tenker at seieren er i boks, for det er ikke første gang vi slipper inn på slutten. Men det viser jo karakter at vi klarer å dra i land.

– Hva er det som gjør at man har vanskelig for å kvitte seg med den frykten for å slippe inn mål?

– For min egen del tenker jeg ikke så mye på det, og håper heller ikke det andre gjør det. Men i det ballen går inn, så er det et lite «flashback» til tidligere kamper. Det er noe vi må se på og bli bedre på, for nå har det skjedd flere ganger.

Straffesparket til Kåffa-kapteinen var ikke mange centimeterne unna å bli reddet av Moss-keeper Mathias Ranmark. Men hovedpersonen selv hadde «full kontroll».

– Den var bra den vel. Ballen gikk i mål, så jeg får være fornøyd med det, sier han med et glimt i øyet.

Tidlig ledelse for Moss

Det var gjestene som åpnet soleklart best, og Claudio Braga sendte i vei et skremmeskudd etter få minutter.

Avslutningen like til side for mål var derimot bare en forrett til det som skulle komme like etter.

Anas Farah fikk et drømmetouch og tok seg forbi Momodou Njie i KFUMs forsvar, og plutselig var han «alene» med keeper. Avslutningen var like god, og gjestene var i tidlig i føringen.

– Vi snakket om han før kampen, og endelig løsner det for Anas Farah. Han har hatt sine sjanser denne sesongen, men der klarer han å omsette den. Nå blir det spennende å se hvordan hjemmelaget svarer på dette, kom det fra kommentator Jonas Almaas.

Slik var målet (bilder med tillatelse fra TV 2):

Hjemmelaget kom seg mer inn i kampen, og like før hvilen kom sjansen. Robin Rasch stusset et hjørnespark mot bakerste stolpe, der Njie var bare centimeter ifra å utligne.

Drømmestart for KFUM

2. omgang startet med et brak for vertene, da Sverre Sandal gikk i bakken innenfor sekstenmeteren og fikk straffe.

– Ingen tvil om det straffesparket. Njie vil bort og ha det røde kortet på Kukleci.

Fra ellevemeteren var Robin Rasch heldig, da straffesparket gikk midt i mål, men hadde nok fart til å overliste Moss-keeper Mathias Ranmark.

– Ranmark står der og venter, men kommer seg ikke ned hurtig nok. KFUM utligner raskt, og endelig løsner det for hjemmelaget.

Det skulle derimot ikke ta altfor lang tid før mossingene fikk selv sjansen fra straffemerket. Målscorer Anas Farah var derimot ikke like heldig, for forsøket ble enkelt plukket av Emil Ødegaard.

Dadi Dodou Gaye trodde han hadde sikret tre viktig poeng for hjemmelaget da han løp inn et innlegg fra Obilor Okeke, men Claudio Braga utlignet.

Jubelen sto derimot i taket da Kristoffer Harrison og Johannes Nunez scoret hvert sitt for hjemmelaget, og sikret tre ekstremt viktige poeng med 4-2.

Slik bedømmes spillerne etter kampen: