RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vanvittig langrenn av Manninen

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Hannu Manninen gikk ut over tre minutter bak teten, men gikk seg opp til 2. plass i det kombinerte langrennet. Kristian Hammer suste opp på flott 5. plass.

Det var tre nordmenn blant de 12 beste etter hopprennet. Kristian Hammer er normalt den beste nordmannen i langrennsporet, men han har vært syk, og hadde ikke for store forhåpninger å gå seg opp fra 12. plassen.

- Kristian har ligget på sofaen i hele oktober og gjør derfor en kjempekonkurranse i dag, sier landslagssjef Frode Moen til TV 2 Nettavisen.

Kristian gjorde sine bange anelser til skamme. Han hang seg på da Hannu Manninen kom farende. Men var klok nok til å slippe da finnens tempo nærmet seg umenneskelig.

Derfor klarte han å konsentrere seg om å sikre seg femteplassen i kamp med tre konkurrenter.

Nevnte Manninen var helt uimotståelig i langrennsløypa. Han klarte ikke å hente inn Ronny Ackermann - som kontrollerte det hele, etter tredjeplass i hopprennet. Han gikk ut 16 sekudner bak Daito Takahashi, og var snart i teten.

Hannu Manninen gikk ut 3,19 bak Takahashi og 3,03 bak Ackermann. I mål var finnen forbi japaneren, og manglet bare 29 sekunder på å hente tyskeren, etter et vanvittig langrenn.

Petter Tande falt ned to plasser fra langrennet, og ble nummer 10, Håvard Klemetsen endte som nummer 14 og Magnus Moan som nummer 16.

- Petter er fortsatt junior og da er 10.plass en meget god plassering, sier Frode Moen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere