DINAMO ZAGREB - BODØ/GLIMT 4-1 etter ekstraomganger, sammenlagt 4-2.

ZAGREB (Nettavisen): Albert Grønbæk skapte full fyr i teltet med sin 2-1-scoring etter pause, og kampen om plass i gruppespill i Champions League ble et durabelig drama i Kroatia.

Etter en førsteomgang som ikke ga særlig håp om et historisk gruppespill i den gjeveste klubbturneringen, hevet de gulkledde seg voldsomt etter pause.

2-1 etter ordinær tid sørget for ekstraomganger, hvor flere av Glimts nøkkelspillere etter hvert måtte bytte etter å ha lagt ned utallige meter, og Dinamo Zagreb tok tilbake banespillet. Fire minutter før det som ville gitt straffesparkkonkurranse kom vertenes scoring da Josip Drmic fikk ballen inne i feltet etter en god redning av Nikita Haikin.

Sveitseren satte ballen iskaldt i nettet og sikret dermed Champions League-spill på bekostning av et Glimt-lag som kjempet svært tappert i 120 minutter. Like etter kontret Petar Bockaj inn spikeren i Glimt-kista.

– Uforklarlig

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt var ikke imponert over Glimts forsvarsspill på det avgjørende 3-1-målet de slapp inn.

– Dette er ganske uforklarlig, hvordan han kan komme seg så fri der, sier han i TV 2s studio etter kampen.

– De slipper inn altfor enkle mål, dessverre, istemmer kollega Simen Stamsø Møller.

Glimt-trener Kjetil Knutsen var svært lite fornøyd med hvordan mannskapet hans så ut i første omgang.

– Jeg er utrolig skuffet over den første omgangen. Da er det helt stikk motsatte av det vi snakket om før kampen, sier han til TV 2 etter kampen.

– Vi er ikke råe nok til å holde fokus når det virkelig, virkelig gjelder, legger Knutsen til.

Ekspert Thorstvedt er likevel klar på at Glimt ikke tapte for et bedre lag onsdag kveld.

– 4-1 sier ekstremt lite om denne kampen. Det er greit å ryke når man taper mot et bedre lag, men jeg nekter å tro at noen Bodø/Glimt-spillere føler at de tapte mot et lag som var bedre enn dem. De føler at de hadde dette på kroken, men så glipper alt på slutten, sier han.

Fotballekspert Lars Tjærnås er på sin side imponert over hvor nære Glimt var Champions League-gruppespillet.

– Den er brutal, Glimt. Det var et ærlig og veldig godt forsøk. Hadde unnet dere Champions League. Men når tiden kommer skal dere ut på et eventyr i Europa League, skriver han på Twitter etter kampslutt.

Les også: Ble blåst av banen i møtet med Glimts signering: – Var ikke forberedt på det

Marerittstart for Glimt

Foran en fullsatt kortside på Maksimir Stadium laget «Bad Blue Boys» et voldsomt leven før kamp, og kun tre minutter ut i kampen eksploderte så den sagnomsust kortsiden nærmest gynget ned mot gresset.

Da hadde Dinamos stjernespiller Mislav Orsic kommet seg fri ute til venstre inne i Glimt-feltet. Etter at det første skuddforsøket ble blokkert, dundret han sin egen andreball opp i korthjørnet til Nikita Haikin som ikke kunne gjøre stort.

Dermed var marerittstarten et faktum for et Bodø/Glimt-lag som virket svært preget før pause. Isak Amundsen, som spilte en monsterkamp på Aspmyra, slet stort mot store Bruno Petkovic som hadde kommet inn i Dinamo Zagreb-laget, og etter 35 minutter dro i tillegg 28-åringen fram et C-moment.

Spissen tok ned et innlegg fra høyre, kastet seg bakover og brassesparket inn 2-0 til øredøvende jubel fra hjemmefansen. Vertene styrte det aller meste før pause mot et Glimt-lag som fremsto svært preget i klubbens største kamp noensinne.

– Fortsetter vi sånn, er vi ute. Vi må være mye mer modig når vi har ballen, og vi har gitt dem to mål. Det er masse muligheter, men vi tar dem ikke. Vi skal vi skal være modige, men vi har gjort det motsatte, spør du meg, var Kjetil Knutsens nådeløse dom på vei ut fra pause.

Vanvittig Grønbæk-innhopp

De gulkledde responderte etter pause, og spiste seg sakte, men sikkert inn i kampen. Et tydelig slitent Dinamo-lag slet til tider når Glimt satte opp tempoet, og gjestene strammet virkelig skruen da Runar Espejord og Albert Grønbæk kom inn etter en drøy time.

Rekordkjøpet Grønbæk sprudlet i en venstre indreløperrolle, og sendte Glimt-fansen til himmels 70 minutter ut i kampen etter en enkeltmannsprestasjon som alene var Champions League verdig.

Dansken fikk ballen på rundt 16 meter, dro av et par motspillere og plasserte ballen i nettet til 2-1 foran en helt tyst kortside på Maksimir.

Scoringen gjorde at kampen skiftet fullstendig karakter, og Glimt styrte plutselig spillet mot et preget Dinamo-lag. Brice Wembangomo fikk en god skuddmulighet etter 77 minutter, men ballen snek seg over.

Kampen sto og vippet på 2-1, og gikk til slutt til ekstraomganger. Der måtte Kjetil Knutsen gjør mange bytter som følge av slitne bein, og Dinamo Zagreb styrte det meste.

Til slutt kom Mahir Emreli seg fri ute til høyre, og til slutt endte ballen i beina til Drmic som satte inn 3-2. På overtid kontret også

Les om kampen minutt for minutt her!