RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Våpenprodusent hjelper hopperne

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Ny teknologi skal få Tom Hilde og de andre norske hopperne til å sveve lenger på ski.

OSLO SENTRUM (Nettavisen): Onsdag møtte landslagshopperne til pressetreff før det braker løs med sesongstart og NM på Rena om under to uker.

Før onsdagens pressetreff ble det holdt et hoppseminar med blant andre hoppsjef Clas Brede Bråthen, rakettforsker Erlend Ørbekk og Steinar Bråten fra Olympiatoppen. Fokuset gikk på hoppsportens utvikling de siste årene, og det ble forklart ned til minste detalj.

- Det blir mindre fokus på det aerodynamiske, mens det blir mer fokus på kraftutvikling, var noe av det Bråthen forklarte til den fremmøtte pressen.

Sponses av Nammo
Sammen med den internasjonale våpen- og ammunisjonsprodusenten Nammo og Olympiatoppen har man nå klart å få en nærmest helt detaljert oversikt over hva som skal til for å få til et perfekt skihopp.

Erland Ørbekk fra Nammo forklarte at det nå jobbes med å lage en simulator hvor man kan få unike data fra et enkelt skihopp ved hjelp av video.

De håper å få klart et software som gjør at trenere kan gå i pausen av et hopprenn å få en komplett dataanalyse av hoppet, og dermed en bedre oversikt over hva hopperen gjør galt eller riktig.

- Ikke i nærheten
Prosjektet har kostet nærmere fem millioner kroner. Men Bråthen håper det skal gi de en fordel i forhold til konkurrentene.

-Østerrikerne er ikke i nærheten av det her, sier Bråthen.

Etter den svært detaljerte fremvisningen, møtte landslagshopperne pressen. Les mer her.

Verdenscupen i hopp starter på Lillehammer 23. november. Men helgen før skal de beste norske hopperne prøve seg i NM på Rena.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere