Gå til sidens hovedinnhold

Vår banker blir kuskeforsterket!

Vi bruker den samme bankeren i A- og B-spillet på Jarlsberg. Sjekk hvilken hest det dreier seg om!

4 Superatrix kommer ut i V5A-4/B-1, og alt ligger til rette for en seier. Spor, distanse og ikke minst er hun milevis kuskeforsterket gjennom Kai Johansen. Vi er ikke i tvil – banker!

4 Superatrix er en dame av rett sort da hun har stamme, teknikk, styrke og kapasitet til og vokse inn i hoppeeliten. Det som har til tider vært problemet til Super Arnie-datteren, er hennes temperament som kan komme ut av kontroll. Hun har blitt mer og mer stabil denne sesongen, og med dagens forutsetninger er ikke jeg i tvil om å bankertippe Hammersborg-hoppa. Hun er superrask fra start, og med spor midt bak bilen spinner hun feilfritt til tet. Hun ser neppe noen som kan kjøre frem og gjøre grovarbeidet selv. At Kai Johansen setter seg opp bak Superatrix for første gang er jo en stor fordel da Hammersborg ikke er noe kusk man får inn på bestilling. Bankeren er nevnt

Vår rangering V5A-4/B-1 A: 4 B: 9-1-5 C: 12-9-2-6-8-11 D: 10-7

Klikk her for å se våre V5A-tips til Jarlsberg

V5A-1

4 Tyri Knekten JR er en kapasitetshest i grunnlaget, men han er kronisk usikker. Denne gangen får han tilbake Austevoll som kusk, og det blir spennende å se om han klarer å kjøre feilfritt med favoritten. Har uansett et billig løp på papiret, så feilfritt er vinnersjansene store. 7 Ulsrud Ulf er en meget flott treåring som var bra med innlagt galopp på 32,6/2160m. Mørtvedt Jerkeld-sønnen har vært innom galoppen i hver start og har neppe tid til det denne gangen. Helt i toppen uten galopp.

3 Vinning Alfa kommer fra formstallen til Bjerring, og resultatene kommer nå når hun går feilfritt. Er sterk og går alltid til mål. 8 Aaby Knekten er en annen usikker krabat som gikk endelig feilfritt sist da Høitomt kjørte han. Samme kusk nå, og da skal han regnes i toppen

Vår rangering V5A-1: A: 4 B: 7-3-8-5 C: 1-6 D: 2

Klikk her for å se våre V5B-tips til Jarlsberg

V5A-2

7 Prada Vang er egentlig en topp hoppe som ikke har fått klaff i forholdet til kapasitet. Synes hun var så som så på Sørlandet da hun tapte for middelmådige Chief Photo. Nå støter hun på onkelen til Chief Photo i form av Marcan Photo, som det lyser klasse av. Westergaard-hoppa må være på topp for at hun skal vinne. 8 Marcan Photo kommer til å få mye spill på seg, men det er litt spørsmål rundt hesten da han skal ut for første gang bak startbilen. Sprint, dårlig spor, og han virker mer sterk enn speedig pr dags dato. Kapasitet for seier, men forutsetningene er ikke optimale.

10 Borderline er en banditt, noe han beviste sist da han først steilet litt før start, mens i det gyldige var det over direkte. Nå står han fint til i bakre rekke, så med riktig tempo underveis er han aktuell for seier, for kapasitet har Lindy Lane-sønnen. 2 Rex Santana er en fin løpshest som får Høitomt i sulkyen, og fra et fint spor skal han krysses på gardering.

1 On Your Marks blir normalt kraftig overflydd, så det må løse seg for Tjomsland-traveren som er i utvikling.

Vår rangering V5A-2: A: 7 B: 8-10-2 C: 1-11-9-4 D: 6-3

V5A-3

1 Never Mind galopperte fra seg en topplassering i V65 på Bjerke sist, og formen er mye bedre enn raden. Er usikker på hvordan Anette Frønes løser brasene med å lede volten, men skulle hun klare det kunststykke å forsvare sporet, tror jeg hun vinner dette løpet. Regnes uansett tidlig.

8 Ross B.A er en startkatapult som neppe har noen fordel av bakspor, men som regel løser det seg i disse rekruttløpene, så hun kjemper om seieren. 10 Kendricka News er ingen stjerne, men hun er jevn og normalt travsikker - samt at hun får dyktige Dag S Dalen i sulkyen.

6 Mystefistisk er bra fra start, og med Herman Tvedt i sulkyen kan dette være tethesten. Da er hun en het seierskandidat i et fryktelig åpent løp.

Vår rangering V5A-3: A: 1-8 B: 10-6-7-5 C: 3-9-4

Annonse: GRØ sin objektsblokk bugner så ta rygg før Forus Open helgen - Sjekk her.

V5A-5/V5B-2

5 Osingen har en fin oppgave på papiret, så vinnersjansene er store hvis han kommer seg tidlig til tet, men han møter også noen som har like stor kapasitet som han selv. Tenker først og fremst på 7 Argr G, som til tider blir fryktelig hissig, og da kan man bare glemme han. På en speed så er det ingen i feltet som matcher Moe Odin-sønnen, så bare han får ligge i rygg til 400-500m igjen uten og bli hissig, så er Argr G en het vinnerkandidat.

11 Komnes Ess er en liten fidus, for denne krabaten har stor kapasitet, men viljen er ikke alltid på topp. Får denne gangen Champion Høitomt i sulkyen for første gang, og vi vet hva den karen kan gjøre med uvillige kaldblodshester. Regnes helt i toppen. 9 Mørtvedt Jerkaran går egentlig ned en liten klasse, men formen er litt usikker. På sitt beste kan Kai Johansen sitte bak en liten skrell.

2 Ra Tina er rask fra start, og over sprint er det ikke utenkelig at Austevoll vil sitte foran hvis han klarer å svare ut storfavoritten.

Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 5 B: 7-11-9-2 C: 1-6-10-3-5-4

V5B-3

Monteløp med 14 hester over tre tillegg (heldigvis er det dyktige monteryttere som leder volten på de forskjellige distansene). 9 Valle Verner kommer ut med sterke rapporter i ryggen da han gjennomførte et prøveløp på sterke 27,4/2120 joggende. Nå har sprint neppe vært noen fordel for Lindbak-traveren i sulkyløp, så jeg er litt usikker på han til dagens oppgave (hadde vært en fordel med 2100m) 12 Juni Blixten er en av Norges beste montesprintere, og med dyktige Siv Emilie Løvvold i salen skal helt klart millionæren til Finn Holmen regnes som en het seierskandidat.

14 Kongs Vethe`N kommer ut i ny regi med gode rapporter og et monteprøveløp på 29,4/2160m med mange sekunder inne. Line Gundersen skal ha vært lyrisk etter dette prøveløpet, så han skal regnes som en outsider selv om han muligens mangler litt toppfart mot de beste. 7 Mijomi har mye fart i kroppen, så klaffer det med rygg i siste runden, kan hun fort speede ned alle til slutt. Akkurat det samme scenarioet skal 15 Jilly ha, for hun er og giftig på en kortspeed.

Vår rangering V5B-3: A: 9-12 B: 14-7-15-10-8 C: 6-1-11 D: 2-3-4-13

Klikk her for å se våre V5A-tips til Jarlsberg

Klikk her for å se våre V5B-tips til Jarlsberg

V5B-4

Løp for de stallansatte der 6 Per Even er forbedret i ny regi. Er rask bak bilen, så kommer Dag S Dalen seg til tet, skal det mye til for å slå den ny tente Pål Even-sønnen. 8 Valle Virus er den hesten med størst kapasitet, men dette blir en vanskelig oppgave for Marius Høitomt da dette er ingen enkel herremann å kjøre. Spor lengst ute på bilen er kanskje bare en fordel slik Marius kan konsentrere seg om å kjøre feilfritt, for klarer han det kunststykket så vinner han dette løpet.

1 Langaardsvarten er superspennende i dette feltet for han har mye bedre form enn raden og er kanskje den som skal kunne klare å holde Per Even ute på startsiden. Skulle Herman Tvedt forsvare sporet så bør han sitte foran mot denne motstanden. 7 Vinkas er en uvillig krabat som er hurtig fra start, men bør helst ha rygg i det lengste. Nå sist så galopperte Vinkas fra seg noe som lignet en topplassering så formen er bedre enn raden.

Vår rangering V5B-4: A: 6-8 B: 1-7-3 C: 4-5 D: 9-2

V5B-5

5 Michelle De Champs vinner dette løpet bare hun er frisk for dagen, men nå sist hadde hun problemer med halsen (som mange andre Westergaard-hester har hatt til tider). Hun er bra fra start, så tror neppe noen tar i mot henne på startsiden utenom 1 M.Baby, men hun er ingen katapult ut. Så Westergaard hoppa-skal ha en kjempesjanse til å vinne, men hun har vært variabel i prestasjonene. 9 C.C Athene tjente mye penger på kort tid i fjor og har trengt litt tid på å vokse seg inn i grunnlaget. Står helt riktig til denne gangen da hun er giftig hvis hun får gå i rygg siste 700-800m.

1 M.Baby ble kjøpt til Norge etter seieren på Oslo Grand Prix-dagen (lignet aldri en vinner noen gang i løpet) og står fint til spormessig, men hun er intet lyn ut (hvis ikke Høitomt klarer og få en fart ingen andre har greid tidligere), så det må klaffe mye med posisjonene for at hun skal vinne dette løpet. 7 Danish Angel er startrask og kan muligens utfordre favoritten på startsiden, og formen er bra. Er bare til å glemme sist løp da han fikk melkesyre etter en fryktelig innledning.

2 Ysvink jobber på så godt han kan, men som oftest sliter han i temposkifte og da blir det tunge turer i sporene for Kruse hesten. Jag de Bellouet-sønnen kan vinne med maks klaff.

Vår rangering V5B-5: A: 5 B: 9-1-7-2-4-10 C: 12-3-6 D: 11-8

Kommentarer til denne saken