RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vår banker er 11. valg hos TGN!

Foto: Hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Leticia varmet som en vinner sist. Vi tror på tidlig tet, og da vinner hun. Sjekk våre Forus-tips.

Mange fine hester kommer til start denne tirsdagen på Forus, der Forus Open-testen med 30.000 i første er rosinen i pølsen. Veldig kjedelig å se at mesteparten av Westergaards flotte hester er strøket til denne kjøringen (Thai Olympic, Variete B.R og I`M Simonis Molar).

Klikk her for å se våre V5-tips til Forus

Har funnet en banker som kommer neppe til og bli mer spilt enn 20-25 prosent . Jeg snakker om fireårshoppa som Rune Wiig eier selv, 6 Leticia, i V5-3 som var ute mot de beste av hoppene i fjor. Coktail Jet-datteren viste veldig tidlig kapasitet. Hun var til tider meget variabel i prestasjonene, nå som fireåring har hun startet tre ganger, og første ble det tidlig galopp - nest sist var hun positiv til tredje, mens nå sist varmet hun som en vinner. Wiig nappet av alle fire skoene og kjørte om tet mot Boggy Twinstar, men galoppen kom inn på første sving. Etterpå jogget Wiig bak de andre, og skal si det var fin stil over hoppa

Virker som hun har utviklet seg fint i vinter også og har fått på seg en del mer masse samt blitt mer voksen. Denne gangen møter hun helt riktig selskap, og når jeg er 99 prosent sikker på at Tengsareid bak mulig tethest 4 Faithfully Yours får beskjed av Refsland (Leier hesten) om at hun skal ha rygg løp grunnet to tøffe løpsopplegg. Ellers skal også alle de andre på innsiden av Wiig hoppa normalt ha rygg over fullvei, eneste som kan tale i mot er hvis Ove Kenneth Karlsen overvurderer 5 Frescha G.E etter fine innsatser mot gode hester og bestemmer seg for å ta i mot. Normalt ingen vinner fra tet over fullvei, men skummel med ryggreise. Slik jeg leser dette løpet og varmingen til Leticia sist, vinner Wiig dette løpet fra tet. Ved gardering er 10 Zita Oldeson helt klart aktuell, men hun trenger normalt løp i kroppen etter to mnd pause. Bankeren er spenstig, men vi må prøve da TGN har henne som nest sistevalg i ranken (Her har ikke ``Kikkerten`` hatt kikkerten oppe).

Rangering V5-3: A: 6 B: 4-10-5-7 C: 2-1-11-12-3-9

V5-1:

Eliten for kaldblods med avlshingsten 10 Særpefanten som den relativt klare favoritten fra 40m tilegg. Nå er avlssesongen fullt i gang, og hesten kommer ut etter en liten mnd pause (normalt ingen fordelaktig kombinasjon avlssesong og løpssesong). Så vi er inne på at favoritten kan få kamp om seieren. 8 Moi Elden var bra første gang ut etter lang pause, og det ble litt kluss med posisjonene siste 500m. Han er helt avhengig av rygg i det lengste, men klaffer det slik så speeder han utrolig fort en 300m.

1 Spyden gjorde et meget bra løp sist etter tredjespor hele løpet. Nå står hesten spennende til på strek, og skulle Gudmestad holde tet, ønsker han å sitte foran, liten fidus. 3 Tangen Mari er veldig opp og ned i prestasjonene. Var svak i et tidsløp nå sist tirsdag, men står spennende til denne gangen. Har en følelse på at Vidar Tjomsland kommer til å kjøre hardt jevnt unna hele tiden for og ikke by tileggshestene inn i kampen. 6 Moe Granar er en annen elitehest som trenger rygg i det lengste for og kunne vinne, nå kommer speedkulen som er bror til Moe Odin tilbake etter en liten pause. 7 Mjølner Faks er normalt en av vinnerkandidatene, men setter et lite spørsmålstegn til formen og moralen til den 10 år gamle millionæren til Kjetil Djøseland, kun en gardering. 5 Ridder Prinsen kommer og tilbake etter pause, men skal heller vise noe før vi har lov og har tro på han som en vinner.

Rangering V5-1: A: 10 B: 8-1-3-6 C: 7-5-9-4 D: 2

Annonse: Grøstad/Lerum`s Forus tips, sjekk tipene her

V5-2:

Når Thai Olympic er strøket blir dette løpet vidåpent. Setter 4 Becky`S Snowstar først fordi jeg tror Wolden kan få overta tet av 2 Yankee Showboat som skal ha ryggløp over fullvei. Skulle Wolden få tet så er vinnersjansene fine for hesten har form til å vinne. 2 Yankee Showboat er avhengig av rygg når det gjelder fullvei, men klaffer det med posisjonene så speeder han fort inn til seier. 7 Valnes Alice er Wiig litt skeptisk til da hun har vært skadet og er tynt jobbet så han lå litt lavt, men Love You datteren har kapasitet for seier.

5 Made By Lendalund har bedre form enn raden, tredje sist var han hovømm derav galoppen. Nest sist avsluttet han fort fra køplass. Sist ble skoløs testet som ikke fungerte. Nå kommer skoene på foran, og slik hesten trener hjemme er han seiersaktuell med klaff, men det må klaffe i dette grunnlaget. 8 Wesley H Limburgia har hatt en gaffelbåndskade som mange av Wassbergs hester får (Starter jo hver gang det er løp). Dette er en kapasitetshest som ikke står tilbake for noen i feltet, men at han skal vinne første gang ut fra spor åtte etter ettårs pause da blir jeg overrasket.

Rangering V5-2: A: 4-2 B: 7-5-3-8 C: 9-1

V5-4:

9 Tøffe Toft blir en knepen favoritt i et åpent løp. Han var meget tapper i nederlaget sist på gode 26,1/2060m så gjentar han den prestasjonen er han med i toppen, men han er litt variabel i prestasjonene. 7 Odins Tira kommer tilbake etter hun skuffet som en av favorittene i V75 i april. Når Refsland drar henne ut mot hingstene, er han fornøyd med henne i trening, men hun er helt klart avhengig av ryggløp for og kunne legge denne gjengen på rygg. 6 Bjørkeodin blir bedre og bedre med løp i kroppen, og bare det klaffer litt med posisjonene, ender Gudmestad traveren helt i toppen.

4 Torpana var meget fin første gang ut etter pause og vant med full spenst inn i mål, blir spennende og se han denne gangen bakfra. 8 Pimax holder litt usikker form og da sitter også galoppene litt tett. Skulle han gå feilfritt har vi alle sett hvor stor kapasitet Spikeld sønnen har, krysses. En annen som har storform i kroppen så er det 10 Spang Spenter som galopperte fra seg en topplassering 700m fra mål sist. Han møter selskap han er på høyde med, men man får ikke inn Per Arvid Erga på bestilling som vi gjorde i glansdagene.

Rangering V5-4: A: 9-7 B: 6-4-8-10 C: 2-1-3-5

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Forus

V5-5:

Så er det duket for Forus Open-testen som det heter (rart det heter det, for kan ikke huske sist en som vant dette løpet ble med i Forus Open). Setter 2 Atlantic Ås først da han får tet og jeg er inne på at Vidar Tjomsland får beskjed om og prøve å sitte foran denne gangen. Hesten visste såpass bra takter sist at det kan gå fra tet selv om han er giftigst på en kortspeed. 4 Mantra er en hest jeg trodde Bo Westergaard skulle gjørte om til en seiersmaskin, men det har ikke gått sånn. Sist kom han ut etter lang pause og da ble det galopp, men når Westergaard melder Mantra i dette løpet så er det med ambisjoner og selv om sprint ikke er noen direkte fordel så synes jeg han helt klart er spennede for den blide Danske har holdt denne hesten meget høyt.

3 Rembrandt November har funnet tilbake til gode takter og hesten har på sine eldre dager blitt startrask. Skulle S O Wassberg få overta av Atlantic Ås (Noe jeg ikke tror), kan Rembrandten som han kalles i Bergen lede fra start til mål. 12 Investor G.T står meget sjanseartet til så det må klaffe 110% for at det skal rekke til seier. 6 Gliding Myth (Fin kapasitet) og 11 Moon Dreamer (Vinnerform, men trenger overpace) og 5 Expensive Royal (Bra sist og står spennende til) er andre garderingshester i et fryktelig åpent eliteløp.

2Rangering V5-5: A: 6 B: 4-3-12-6-11-5 C: 7-8-9 D:1

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere