PLANICA (Nettavisen): Den norske langrennslegenden og Calle Halfvarsson var bitre fiender og konkurrenter i en årrekke. Nå står de på hver sin side av langrennssirkuset, med Northug som TV 2-ekspert og svensken som satsende skiløper.

Med tiden har diskusjonene og frekkhetene mellom de to roet seg ned, men det er liten tvil om at Halfvarsson fikk høre det av nordmannen da de kjempet om pallplassene i verdenscupen. Siden den gang virker det imidlertid som at Northug har gått bort fra å terge på seg svenskene.

I et intervju med Expressen går han så langt som å unnskylde seg overfor Halfvarsson.

– Vi var jo fiender som aktive, jeg hilste ikke på ham engang. Han var en av minen rivaler, så jeg ville jo gi Calle et dårlig stempel i Norge. Og da fikk jeg også folket med meg, sier Northug i dag.

Har et godt forhold i dag

Til Nettavisen beskriver Halfvarsson forholdet mellom de to på nåværende tidspunkt.

– Det er bra, det er bra, sier han ordknapt etter svenskenes stafettfiasko i VM.

– Hva tenker du om at han unnskylder seg og mener det er hans feil at du har fått så mye skit?

– Han er vel grunnen til det. Men det er ikke noe jeg tenker så mye på i dag.

Halfvarsson har blitt 33 år, ett år eldre enn det Northug var da han la skiene på hylla. Under VM har han gått inn til to femte -og to sjetteplasser. Det på stafett, sprintstafett, sprint og tremil med skibytte.

Les også: Ble totalt ignorert av Johaug. Østberg forsto ingenting

– Min feil

Den svenske skiløperen har blitt et velkjent navn både i hjemlandet og i langrennsverden. Det mener Northug at han kan ta mye av æren for.

– Selvfølgelig er det min feil at Calle har fått mye skit. I alle fall delvis. Men samtidig har jeg vel gjort Calle litt kjent også? Takket være det prater folk mye om han.

Langrennseksperten mener Halfvarsson også selv har sørget for at han har blitt en kjent figur.

– Han er jo ganske frittalende selv også, så da må man regne med litt kommentarer.

Til tross for at Northug la opp som skiløper i 2018, har han den siste tiden satset på langløp. Søndag skal han gå det tradisjonsrike Vasaloppet i Sverige. Det samtidig som Halfvarsson skal gå femmila i VM. Distansen er den siste i mesterskapet.