MANCHESTER UNITED - ARSENAL 3-1:

Diskusjonen raser nok en gang etter Manchester United mot Arsenal. Men det er ikke fotballen som er i fokus.

For Arsenals VAR-annullerte scoring etter 12 minutter er dét som diskuteres i etterkant av kampen.

Gabriel Martinelli trodde han hadde sendt gjestene foran, men etter at Paul Tierney hadde fått sett på VAR-skjermen, valgte dommeren å annullere målet. En situasjon hvor Martin Ødegaard felte Christian Eriksen på midtbanen var det som fikk Tierney til å trekke i nødbremsen.

Blant eksperter og tidligere Premier League-spillere raser nå debatten. Var dette en «clear and obvious» feil som VAR skulle gripe inn i?

Nei, mente Eirik Bakke og Jonas Olsson i Viaplay-studio.

– Dommeren har en god posisjon og velger å la det gå, argumenterer Bakke, og får støtte av en målfarlig duo i sosiale medier.

– For noe dritt, tordner nemlig Alan Shearer på Twitter, mens Gary Lineker mener VAR bruker alt for lang tid med å komme til en beslutning.

– VAR er så langtekkelig, skriver han.

Carragher forsvarer VAR

Og nettopp dét er argumentet til de som mener at målet burde blitt stående. For når dommeren må bruke 50 sekunder foran skjermen for å avgjøre om han har gjort feil – er det da en «clear and obvious» feil, som VAR skal gripe inn i?

Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher mener at VAR med rette har fått mye kritikk i helga, men at i akkurat denne situasjonen endte man opp med korrekt avgjørelse.

– VAR gjorde jobben, konkluderer han.

Antony med debut-mål

Heldigvis skjedde det mer i kampen enn en omdiskutert VAR-avgjørelse, og det var milliardmannen Antony som stjal overskriftene etter den første omgangen.

Brasilianeren ble kastet rett inn i Manchester Uniteds startellever, og takket for tilliten med å trille hjemmelaget i ledelsen på en kontring kort tid før pause.

Se hva eksperten mener om United-kjøpet her:

Men et Arsenal-lag som spillemessig hadde vært best før hvilen strammet til enda et hakk etter pausen. Og da kom også uttellingen.

Bukayo Saka utlignet til 1-1 etter en times spill, og lagene var like langt.

Seiersrekken til Manchester United var dermed i fare, men det ville ikke Marcus Rashford ha noe av. Da han ble trillet gjennom alene med keeper gjorde han ingen feil, og sendte vertene på ny i ledelsen.

Da Christian Eriksen trillet Rashford på blankt mål kvarteret før slutt kom også 3-1, noe som ble sluttresultatet på Old Trafford.

Sjekk siste episode av «Sesongkortet» her: