Var det så mye å krangle om, gutter?

Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Hatoppgjøret mellom Aston Villa og Birmingham tok fyr først ti minutter før slutt.

31.10.10 20:49

ASTON VILLA - BIRMINGHAM 0-0:

Stemningen var upåklagelig før avspark i hatoppgjøret mellom Aston Villa og Birmingham: Til og med halloweenkledte supportere hadde funnet veien gjennom inngangsdørene på Villa Park for å få med seg oppgjøret som betyr så mye for de to klubbene.

Med seks Villa-seiere på rad i derbyoppgjørene var gjestene innstilt på å for en gangs skyld få med seg poeng mot rivalene, mens Aston Villa på sin side trengte tre poeng for å henge med i det øvre sjiktet av Premier League-tabellen.

Men om rammene rundt kampen var til å grøsse av, ble førsteomgangen på Villa Park et eneste, fryktelig gjesp.

«Nesten-Carew»
Det største høydepunktet de første 45 minuttene kom etter en halvtime, da Nigel Reo-Coker forsøkte seg på en «Carew» og jagde et tilbakespill til Birmingham-keeper Ben Foster.

I likhet med den velkjente situasjonen da Carew skapte Norges mål mot Portugal i EM-kvalifiseringen, klarte Reo-Coker å blokkere utspillet fra Foster, men beklageligvis for Aston Villa havnet ballen utenfor Birmingham-buret.

Utenom den hendelsen skjedde det pent lite spennende på banen i første omgang: Begge lag produserte noen halvsjanser, og nærmest kom Birmingham på overtid da et farlig slått frispark fra Sebastian Larsson strøk forbi de jagende lagkameratene og gikk til corner via hårstussen til Stephen Warnock.

Krangling
Etter hvilen fortsatte kampen i samme spor - og igjen var det bisarre situasjoner som bidro mest til underholdningen, i hvert fall for det som var av nøytrale tv-seere.

Fem minutter ut i omgangen så nemlig en tilskuer sitt snitt til å få heade matchballen da kula gikk høyt over sidelinja. Og den lykkelige supporteren fikk faktisk headet ballen, før han forsvant hodestups over reklameskiltene.

Av sportslig utvikling begynte kampen å vippe mer, uten at noen av lagene fortsatt klarte å skape noe særlig foran kassa.

Begge lag var farligst på sine respektive høyrekanter, men bakerst hadde keeperne Foster og Friedel god kontroll på det som kom av avslutninger.

Drøyt ti minutter før full tid barket spillerne sammen i en uunngåelig krangel da Nigel Reo-Coker kom med en ettersleng mot Craig Gardner etter en takling fra sistnevnte, men dommer Howard Webb - som hadde ledet kampen med utmerket ro hittil - ryddet unna og belønnet Reo-Corker med et gult kort.

Sluttspurt
Like etterpå ble John Carew sendt inn på banen, og nesten umiddelbart skapte nordmannen en god mulighet for vertene da han vant en duell i feltet og headet videre til Ciaran Clark. Venstrebacken på sin side klarte å slå keeper Ben Foster i luftduellen, men ballen snek seg utenfor stolpen.

88 minutter var spilt da Ashley Young fikk dagens mulighet. Igjen var Carew involvert, da han la ballen til rette for Young på høyrekanten. Sistnevnte skjærte inn mot mål og hamret løs, men ballen traff utsiden av treverket, helt oppe i krysset.

På overtid fikk også Birmingham en mulighet på frispark, men Nikola Zigic stusset ballen én meter utenfor målet.

Dermed delte de to lagene poengene broderlig, og ligger da også fortsatt ved siden av hverandre på Premier League-tabellen. Aston Villa ligger på en skuffende tolvteplass med tolv poeng etter ti kamper, mens Birmingham befinner seg på plassen bak - med ett poeng mindre.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt herHTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag