Gå til sidens hovedinnhold

Var dette nådestøtet?

Barcelona knuste tabelltoeren og befestet posisjonen på toppen.

BARCELONA - A. MADRID 4-1:

Det startet lovende for Atlético Madrid på Camp Nou søndag kveld.

Radamel Falcao gjorde som han har gjort så mange ganger før i Madrid-klubben da han fant nettmaskene bak Victor Valdes etter en drøy halvtime.

Colombianeren avsluttet en kontring perfekt. Skuddet, som ordnet hans 17. mål i Primera Division, gikk ned ned i hjørnet bak Valdes.

Det katalanske hjemmepublikummet satte muligens toddyen i halsen da, men fem minutter senere fikk de varmen tilbake i kroppen.

Adriano sendte ballen i mål assistert av Andrés Iniesta, og lagene var like langt.

Busquets-mål
Rett før pausen resulterte tungt press fra Barcelona etter hvert i ny scoring. Av alle var det Sergio Busquets som var siste mann på ballen etter et hjørnespark.

Det var Busquets' første seriemål for sesongen. Vertene gikk i garderoben med 2-1, og det var før Lionel Messi skulle presentere seg for alvor.

Tolv minutter etter sidebyttet gjorde argentineren det klart at han ikke ville komme dårligere ut av toppkampen enn Atlético-stjernen Falcao.

Messi avsluttet fra utsiden av 16-meteren og den utleide Chelsea-målvakten Thibaut Courtois måtte kapitulere.

To minutter før full tid var Messi på ferde på nytt. Venstrefoten hans levnet da ingen tvil om at Barcelona er ligaens beste lag for tiden.

Solid forsprang
Med 4-1 i sekken var de tilreisende tittelutfordrerne grundig slått, og sto avkledt igjen etter årets kanskje vanskeligste bortekamp.

Med den komfortable seieren økte Barcelona ledelsen i Primera Division.

Atlético ligger nå ni poeng på etterskudd, mens katalanernes normalt sett største rivaler, Real Madrid, har hele 13 poeng å hente inn på Messi og co.

Barcelona fikk nemlig hjelp av sin nedrykksplasserte byrival Espanyol på Santiago Bernabéu tidligere søndag.

Juan Angel Albin utlignet da til 2-2 helt mot slutten av kampen mot de hvitkledte fra hovedstaden.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?