BORUSSIA DORTMUND - SEVILLA 2-2 (5-4 sammenlagt):

Etter 2-2 tirsdag kveld og 5-4 sammenlagt er Haaland og Dortmund er videre til kvartfinalen, og nok en gang var den brennhete spissen i sentrum.

Med sitt 19. og 20. mål i Europas gjeveste klubbturnering, har 20-åringen nå passert Ole Gunnar Solskjærs 19 scoringer som den mestscorende nordmannen i turneringen.

Haalands scoringer bidro også til at han står med ti mål i Champions League så langt denne sesongen, med to mål i hver av sine fire siste kamper i turneringen.

– Det er helt unikt. Det tar jo aldri slutt, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt etter kampen.

Les også: Porto videre i Champions League etter drama mot Juventus

Illsinte Sevilla-spillere

Haalands andre mål for kvelden skjedde imidlertid ikke uten dramatikk.

Først fikk jærbuen en scoring annullert, før VAR fanget opp en situasjon hvor Haaland ble dratt i trøya i Sevillas sekstenmeter like før. Det sørget for straffespark til Dortmund.

Sevilla-målvakt Yassine Bounou reddet Haalands første forsøk fra ellevemeteren, og feiret med å gå opp i fjeset på nordmannen.

Les også: Nagelsmann om brennhet Sørloth: – Alltid sagt han er en kvalitetsspiller

Men da VAR-reprisen viste at Bounou ikke sto på streken i det Haaland skjøt fikk nordmannen en ny sjanse. Denne gang feilet jærbuen ikke, og da feiret heller han med juble foran Bounou.

Det fikk Sevilla-spillerne til å reagere kraftig, som tydelig misfornøyde løp etter Haaland og kjeftet.

- Det er jo bare payback. Det må være lov, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Etter kampen forteller Haaland selv om den spesielle situasjonen.

- Jeg vet ikke hva han sa, men jeg gjentok bare det han sa. Det er karma. Jeg var nervøs før den andre straffen, men han skrek i fjeset mitt på den første, så jeg visste det ville være enda bedre å score. Det var fint at det skjedde, sier Haaland.

- Ganske sykt

Dortmund slet mot Sevillas høye press i starten av kampen, og før halvtimen var spilt hadde selv Haaland flere touch på egen banehalvdel sammenlignet med på motstanderens.

Likevel var nordmannen på rett sted til rett tid da han sendte Dortmund i ledelsen etter 35 minutter.

- Altså er det mulig å spille en omgang der du får mindre ball egentlig? Og likevel står han på 19 Champions League-mål akkurat nå. Det er ganske sykt å score mål i en sånn omgang med så lite ball, sa Thorstvedt i TV 2-studio i pausepraten.

Scoringen kom etter at Sevilla mistet ballen på egen banehalvdel, før Mahmoud Dahoud sendte en presis stikker til Marco Reus. Dortmund-kapteinen fant så Haaland 45 grader ut som fikk en enkel jobb med å sende vertene i ledelsen.

- Er det mulig? Erling Braut Haaland og Champions League. Det renner inn fremdeles. Scoring nummer 19 i kamp nummer 14 er et faktum! utbrøt Alsaker etter scoringen.

- Ja, det er helt vanvittig. Snakk om å være på rett sted til rett tid, fulgte kollega Petter Myhre opp.

Dortmund-avansement

Haalands andre scoring mot Sevilla tirsdag kveld kom som nevnt uten dramatikk, men etter mye om og men kunne Haaland feire sitt andre mål for kvelden.

Youssef En-Nesyri scoret to ganger for gjestene mot slutten av kampen, men det holdt ikke for Sevilla.

Dermed kan Dortmund juble for videre avansement.