*Nettavisen* Sport.

Var i dialog med tre av verdens største sykkellag

Foto: (Team People4you)

Men den svenske mesteren endte opp i Norge.

06.12.13 19:16

I juni gikk Michael Olsson (27) solo i den siste bakken og vant det svenske mesterskapet i Åstorp med klar margin.

Senere på året fikk han prøve seg som hospitant hos WorldTour-laget Argos-Shimano.

Her kjørte han både US Pro Challenge og Tour of Alberta, og viste at han hadde nivået inne.

- Han hadde en bra tid som stagiaire hos oss. Han er en nyttig rytter for alle lag i verdenstouren fordi han er en svært god allrounder. Han vil være nyttig både i klassikerne og som klatrer, er skussmålet Aike Visbeek i Argos-Shimano gir den svenske rytteren.

På tross av følere ute hos flere av de største WorldTour-lagene i verden, er det nå klart hvor Olsson kjører neste sesong.

Ikke WorldTour, men ..
Det ble ikke Argos Shimano, ikke Tinkoff-Saxo og heller ikke Orica GreenEDGE.

- Jeg er klar for Ringeriks-Kraft, forteller Olsson til procycling.no.

- Hva gjorde at du skrev under for dem?

- Jeg har snakket mye med Lars Holm (sportsdirektør) og det virker som laget har et bra opplegg og en god filosofi. Jeg har også forhørt meg med Erik Nyqvist, og bare hørt positive ting, sier den svenske mesteren av året.

Norsk overgangsvinner
Ringeriks-Kraft utropes herved som overgangsvinneren på det norske kontinentalnivået foran 2014-sesongen.

Foruten Olsson har laget hentet Marcus Fåglum Karlsson, Frederik Wilmann og Peter Theodorsen.

Derfor er det ikke rart sportsdirektør Holm er sprekkeferdig stolt av sine nye rekrutter:

- Jeg er selvsagt meget fornøyd med 2014-stallen. De nye rytterne tilfører oss spisskompetanse på viktige områder. I Petter og Marcus har vi fått inn to av de største talentene i Norden.

- De etablerte rytterne Frederik og Michael vil tilføre laget en erfaring og internasjonal tyngde jeg mener vi løfte laget betydelig. Michael får en krystallklar lederrolle i laget foran neste sesong, sier Holm til procycling.no.

- God nok for topp 10 i Tour of Norway
Olsson forklarer at interessen fra WorldTour-lagene var reell, men at det var biter som ikke falt på plass.

Les også: Wilmann klar for nytt lag

- Jeg hadde først og fremst fokus på andre WorldTour-lag. De så hva jeg presterte under US Pro Challenge og visste jo at jeg var svensk mester av året. Det så en stund ut til at det ville være en åpning i Argos-laget, men det gikk ikke helt slikt jeg ville håpet. Nå var det på tide å få dette på plass. Jeg trenger å trene og være motivert foran en ny sesong. Ringeriks-Kraft virker som et godt alternativ for meg, sier Olsson som er bosatt knappe tre timers kjøretur unna Oslo.

Visbeek mener Ringeriks-Kraft nå har fått en skikkelig godbit i egne rekker foran Tour of Norway i mai.

- Michael tåler mange ritt, er sjelden syk og presterer alltid på et godt nivå. Han er god nok til å ta en topp 10-plassering i Tour of Norway, og det er et stort mål for ham. Det er også en av grunnene til at han valgte et norsk lag, sier Visbeek til procycling.no.

Nederlenderen var mannen som ordnet stagiairekontrakten til Olsson etter en god sesong for Team People4you-Unaas Cycling.

Under Tour of Norway er det allerede klart at Olsson og Ringerikes-Kraft får bryne seg på Sky Procycling, Katjusja Team og Belkin Procycling Team.

Ringerikes-Kraft melder også at Jarle Frederiksen er klar som assisterende sportsdirektør. Tidligere har det blitt klart at Uno-X går inn sponsor og at laget blir MOT-ambassadører .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.