Gå til sidens hovedinnhold

- Vær litt sosial, vær så snill?

Men med Wimbledon i sikte har ikke Andy Murray tid til å være snill med motstanderne.

Det er ikke mer enn en knapp uke siden Rafael Nadal vant sin sjette French Open-seier i karrieren, men tennisstjernene har allerede lagt det franske eventyret bak seg.

20. juni barker nemlig den tredje Grand Slam-turneringen for året i gang, når den tradisjonsrike Wimbledon-turneringen starter på All England Club i forstaden sørvest for sentrum i den engelske hovedstaden.

Og «hjemmehåpet» Andy Murray, som riktignok er fra Skottland, men som forsvarer den britiske æren i turneringen, ser ut til å være godt forberedt til tennisfesten.

- Bare heldig
Lørdag sendte han den tidligere verdenseneren Andy Roddick av banen i semifinalen i Aegon Championships i London, med de overlegne settsifrene 6-3, 6-1.

Så godt spilte verdensfireren, at motstanderen mot slutten av kampen kom med et resignert utrop til skotten da nok en ball fløy forbi ham:

- Vær litt sosial, vær så snill!

Men Andy Roddick kunne ikke noe for det; han kunne faktisk ikke selv forklare hvorfor han spilte så godt i kampen.

- Det var bare en av de dagene. Jeg misset nesten ikke på en eneste ball, jeg var bare heldig. Alt som racketen min rørte gikk inn. Jeg følte meg god utpå der, kommenterte skotten ifølge BBC etter matchen.

- Fint å bli tidlig ferdig
Andy Murray har aldri vunnet en Grand Slam-turnering, men har to semifinaler fra de to siste Wimbledon-turneringene.

Den knusende seieren over Roddick tyder på at skotten har muligheten til endelig å ta seg til en finale på det som er det nærmeste han kan kalle «hjemmebane» i en av de fire store turneringene.

Andy Roddick er nemlig ingen hvem som helst, og amerikaneren var sågar verdensener i tennis tilbake i 2003. Denne helgen jaktet han på sin femte Aegon-seier i karrieren, og 28-åringen nådde dessuten finalen i Wimbledon for bare to år siden.

- Jeg er sikker på at om vi møtes i Wimbledon om et par uker, blir det mye vanskeligere, uttrykte imidlertid Andy Murray, som bare var glad for å bli tidlig ferdig med kampen mot den amerikanske tieren på verdensrankingen.

- Det var fint å gå av banen så tidlig. Jeg har spilt mye tennis i det siste, kommenterte han.

I finalen på søndag møter Murray Jo-Wilfried Tsonga, som overraskende slo ut Rafael Nadal i kvartfinalen i turneringen.

Kommentarer til denne saken