Gå til sidens hovedinnhold

Var manager i 10 minutter

Mange managere får sparken fort, men ingen raskere enn disse.

Å være manager i England kan være en hard jobb, men gutta under her har muligens ikke helt klart å oppleve det største presset med tanke på hvor lang tid de ledet lagene sine.

Paul Hart (QPR, 28 dager)

Hart fikk jobben som manager for QPR den 17.desember 2009 etter at han forlot Portsmouth. Bakgrunnen for at han forlot Portsmouth var den verste starten i Premier League for noe lag noensinne. Det var likevel god nok CV for dronningparklaget som lot han være manager i hele fem kamper.

Steve Coppell (Manchester City, 33 dager)

I 1996 fikk Coppell ansvaret for Manchester City. Han fikk totalt seks kamper på sine 33 dager som manager.

HTML EMBED

Kevin Cullis (Swansea, 7 dager)

Cullis fikk jobben som Swansea-manager av noen forretningsfolk som ønsket å ta over laget. Hans tidligere erfaring som manager var for ikke-ligalaget Cradley Towns ungdomslag. I løpet av sin periode ble han blant annet kastet ut av garderoben i pausen under en kamp av to av spillerne på grunn av hans manglende fotballkunnskaper slik at de selv kunne ta pausepraten. Han ledet laget i totalt to kamper.

Leroy Rosenior (Torquay, 10 minutter)

Rosenior hadde vært manager for laget mellom 2002 og 2006, og fikk tilbake jobben den 17. mai 2007. Laget hadde akkurat rykket ned fra ligasystemet i England og Rosenior fikk jobben av lagets nye styreformann den dagen, Mervyn Benney. Litt senere på dagen ble laget kjøpt opp, og Rosenior fikk sparken noen minutter etter at han skrev under sin kontrakt.

HTML EMBED

Bill Lambton (Scunthorpe, 3 dager)

Lambton var manager for Scunthorpe i tre dager i 1959, og ledet laget i en hel kamp (tap 3-0). Lambton sa selv opp for å bli trener i stedet.

Dave Bassett (Crystal Palace, 4 dager)

Bassett fikk et tilbud av Crystal Palace etter å ha ledet Wimbledon opp til andredivisjon for første gang i deres historie, syv år etter at de ble en del av ligaen i England. Han fikk så tilbud om å bli manager for Palace. Han sa ja, men skrev aldri under en kontrakt. Etter fire dager hos Palace dro han tilbake til Wimbledon, hvor han ble i tre år til.

HTML EMBED

Martin Ling (Cambridge United, 9 dager)

Ling ble manager for Cambridge sent i juli 2009, men sa opp ni dager etterpå på grunn av krangling med styreformannen/eieren. Seksten dager etter sin egen oppsigelse tok han tilbake jobben etter at laget fikk en ny styreformann.

HTML EMBED

Kilder: Football Manager Blog, Wikipedia

Kommentarer til denne saken