Gå til sidens hovedinnhold

Var på landslagssamling med Danmark da Eriksen kollapset: - Det påvirket oss alle

Stine Ballisager Pedersen om sin nye tilværelse som Vålerenga-kaptein, tetstriden i Toppserien og de dramatiske minuttene sammen med de danske landslagsvenninnene da Christian Eriksen falt om med hjertestans.

Lørdag er det to uker siden Christian Eriksen fikk hjertestans under Danmarks åpningskamp i EM mot Finland.

Medisinsk personell var imidlertid raskt til stede og fikk til slutt i gang hjertet til den danske stjernespilleren etter noen svært nervepirrende minutter.

Samtidig som det danske herrelandslaget åpnet EM-ballet hadde også de danske damene landslagssamling i forbindelse med privatlandskampene mot Australia og Spania.

Les også: Etter nok et tap kom Hareide med erkjennelse om Rosenborg: - Det bekymrer meg aller mest

Der var Vålerenga-kaptein Stine Ballisager Pedersen sammen med blant andre sine lagvenninner i Vålerenga, Rikke Marie Madsen og Janni Thomsen.

Til Nettavisen forteller hun om noen svært spesielle minutter på spillerhotellet sammen med det danske damelandslaget.

- Vi hadde ankommet hotellet i Spania og fikk sett de siste minuttene av første omgang. Så vi satt alle sammen og fulgte med da det skjedde. Det var fryktelig å se - et stort sjokk. Hvis det kan skje med Christian Eriksen, så kan det på en måte skje med alle, dessverre. Så det var ganske uhyggelig, sier Ballisager Pedersen til Nettavisen.

- Det var flere der som kjenner ham og som er venn med ham og familien hans, så det påvirket selvfølgelig dem. Det påvirket egentlig oss alle, forteller Ballisager Pedersen.

Les også: - Vi har den troppen i Toppserien med størst potensial

- Så bra som vi har håpet på

Etter det svært spesielle landslagsoppholdet dro Ballisager Pedersen tilbake til Oslo. Der var hun naturligvis i startelleveren da Arna-Bjørnar ble slått 2-0 på Intility Arena på tirsdag.

Hun og Vålerenga kunne dermed fortsette den solide starten på 2021-sesongen med tre nye poeng og tolv poeng etter fire kamper.

Oslo-klubben har imidlertid fortsatt til gode å møte de andre topplagene - RBK, Sandviken og LSK Kvinner - som også står med full pott før den femte serierunden.

Før sesongen ble Ballisager Pedersen utnevnt til ny kaptein i Vålerenga etter at den nederlandske stjernen Sherida Spitse valgte å takke for seg i Oslo-klubben.

Midtstopperen legger ikke skjul på at blåtrøyene er fornøyde med poengfangsten, selv om det også er tre andre lag som har kommet vel så godt i gang.

- Det har vært en vanskelig oppstart med tanke på korona og lockdown, men jeg synes vi har fått en god start og spillet blir bare bedre og bedre. Poengmessig er det jo så bra som vi har håpet på, sier Ballisager Pedersen.

- I fjor var det vi og Rosenborg som kjempet helt i toppen der, og nå har Sandviken hentet inn noen gode spillere og blitt et enda bedre lag. I tillegg er Lillestrøm alltid gode, så jeg tror det blir tettere i toppen i år, sier 27-åringen videre.

Les også: Fra skademareritt til kaptein. Nå har Thea (21) et klart mål: - Skal jobbe beintøft

- Blitt bedre og bedre

Ballisager Pedersen ankom Vålerenga i 2018 og har vært en viktig brikke i laget som i fjor brøt LSK Kvinners gullrekke i Toppserien. Samme sesong ble det også cupgull etter at nettopp rivalene fra Lillestrøm ble slått i finalen.

Om perioden i Oslo-klubben fra 2018 til nå sier Ballisager Pedersen følgende:

- Den har vært veldig bra. Da jeg kom var vi i det midtre siktet, og så har vi i grunn bare blitt bedre og bedre, sier hun, og peker på blant annet fasilitetene, trenerne og spillerne.

- Nå er jeg i min fjerde sesong her og er en av de mer rutinerte, så jeg trives godt med å være kaptein og bidra med rutinen.

Les også: Avaldsnes-treneren om landslagsprofilen: - Et angrepsvåpen alene

- Og målet videre for sesongen?

- Vi går for å vinne gull igjen.

Lørdag er det Klepp som kommer på besøk til hovedstaden.

- Som med de andre kampene vi har spilt så er vi nok favoritter, men vi får se hvordan det går. Men slik det var nå så var det vanskelig å spille kamp rett etter å ha vært ute med landslaget, så å finne rytmen igjen mot Arna-Bjørnar var vanskelig. Forhåpentligvis finner vi den mot Klepp, sier Vålerenga-kapteinen før det oppgjøret.

Kampen begynner klokken 15.00 og vises på Direktesport.no.