*Nettavisen* Sport.

Var på pallen i verdenscupen forrige sesong- nå vil Løseth tilbake

Alpinutøver Nina Løseth. Dale of Norway viser fram årets offisielle genser for alpinlandslaget, OL-genseren for ungdoms-OL i Lillehammer 2016, VM-genseren for skiskytter-VM i Oslo 2016 og årets offisielle genser for langrennlandslaget og skiforbundet. Foto: Ole Gunnar Onsøien (NTB scanpix)

Satser på å finne superformen.

07.10.15 15:17

Nina Løseth har vært på seierspallen en eneste gang i verdenscupen. Det klarte hun 4. januar i år i Zagreb, og det ga mersmak.

Derfor nøler hun ikke når NTB spør hva som er målet med sesongen i år, en sesong uten mesterskap, men med mange tøffe verdenscuprenn å gå inn for.

- Målet er å fortsette der jeg var i fjor. Da var jeg på pallen for første gang i verdenscupen, så det sier seg selv at flere pallplasseringer er målet. Det gjelder å fortsette i den gode driven jeg var og kjøre godt på ski. Da var jeg veldig bra i desember og januar, men så falt det litt mot slutten av sesongen, forklarer Løseth.

- Da jeg var som best, følte jeg at jeg kunne gjøre hva som helst i bakken. Den følelsen vil jeg gjerne ha gjennom hele sesongen. Den er god å ha. fortsetter 26-åringen fra Spjelkavik.

Nå er hun den eneste gjenværende av de tre Løseth-søstrene som tok alpinverdenen med storm da de deltok i VM i 2009 i Val d'Isere. Ikke ofte tre søstre er på samme lag. Siden har de to andre lagt opp, men Nina fortsetter.

Tyngre ringfinger

Etter ti år som kjæreste forlovet Nina Løseth seg tidligere i år, og hun håper den lykken hun føler etter at hun fikk ringen på fingeren skal gi henne et løft også i slalåmbakkene og i verdenscupen.

- Ja, jeg er blitt forlovet, og det betyr ekstra lykke og litt tyngre ringfinger. Jeg har sagt til både treneren min og forloveden at jeg skal ha fokus til 2017. Men jeg er fornøyd og har det fint, og tror det kan være med på å løfte meg enda et hakk på ski, sier hun.

Det er først og fremst slalåmkjører hun er, men er også inne blant de 15 beste i storslalåm. Derfor satser hun på å kjøre i Sölden sammen med Ragnhild Mowinckel om drøye 14 dager

- Nå ser jeg fram til Sölden. Jeg gleder meg dessuten veldig til slalåmen i Levi. Det er et av favorittrennene mine. Jeg liker alltid å få det første rennet der. Der pleier det å være gode forhold. For øvrig føler jeg at jeg er i god rute. Vi har hatt et bra opplegg i et litt større lag i sommer og høst. Jo, alt har vært bra, sier Nina Løseth.

Noen «humper»

Hun forklarer at det stort sett er gått bra på trening gjennom sommeren og høsten. Litt småtterier utenom planen har det riktignok vært, men ikke noe alvorlig.

- Oppkjøringen til sesongen har vært ganske bra, oppi alt. Jeg har hatt et par små «humper», men det bruker som regel å gjøre meg ekstra skjerpet. Jeg har vært litt småsyk og har måttet trene litt annerledes. Det har også vært noen småskader, som gjorde at jeg måtte tilpasse meg, men det er gått greit. Når jeg først kom på ski har jeg vært godt skjerpet og føler jeg ligger veldig godt an, forteller hun til NTB.

- Hva har du lagt vekt på i treningen før kommende sesong?

- Jeg har trent mye stabilitet og bevegelighet. Det skal gjøre kjøringen min bedre. Jeg skal kunne klare å komme inn i portene i større vinkler som jeg har vært for stiv til å gjøre tidligere. Derfor føler jeg meg mye friere nå. Friheten gjør også at jeg kjører mye mer stabilt på ski, sier Nina Løseth

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.